CHP listesinden Meclis’e giren Gelecek Partili vekilden Murat Kurum’a açık destek

Yayın tarihi: 11 Şubat 2024 Pazar 1:36 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2024 Pazar 1:39 pm

CHP listelerinden seçilerek Meclis’e giren Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, AKP’nin İstanbul Adayı Murat Kurum’u desteklediğini açıkladı. Temurci, “Ben Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul’un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum” dedi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, TV100’deki Farklı Açılar programında Kübra Par’ın “AK Parti’nin adayı Murat Kurum’u destekleme ihtimaliniz olur mu?” sorusuna yanıt verdi.

“İstanbul’un siyasi kavgaların merkezi olmasını istemiyorum” diyen Temurci, “Ben Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul’un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum. Daha ne söyleyeyim?” ifadelerini kullandı.

TANJU ÖZCAN ‘İLK SEÇİMDE CHP’Yİ SATTILAR’ TEPKİSİ

Canlı yayın konuklarından CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Temurci’nin sözlerine karşılık “Kılıçdaroğlu’nun yanlış yaptığının en somut delili sayın milletvekilimizin sözleri. Daha ilk seçimde, oy aldıkları CHP’yi sattılar” dedi.

Özcan, “Sayın Kılıçdaroğlu benden helallik istemedi. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu’nu kandırmışlar, oturtmuşlar 6’lı masanın başına, ‘Seni cumhurbaşkanı yapalım’ demişler ama hiç de inanmamışlar. Siz CHP’de helal oylarıyla seçilirken, rozet takarken, ben Ankara’ya doğru 40 derecede yürüyüşteydim, biliyorsunuz değil mi?” dedi.

SEDEF KABAŞ’TAN TEPKİ: BU ŞAHIS CHP’Yİ DAHA MI İYİ TEMSİL EDİYORDU

Genel seçimlerde CHP’den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Sedef Kabaş ise Temurci’nin ifadelerinin ardından sosyal medya hesabından CHP’ye tepki gösterdi. Kabaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ben CHP’den aday adayıydım… Listeye dahi alınmadım…

Bu şahıs ben ve benim gibilerden daha mı Atatürkçü, daha mı laik, daha mı Cumhuriyetçi, daha mı eğitimli, CHP’yi daha mı iyi temsil ediyordu?”

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘proje’ göndermesi

Kaynak: TELE1