CHP Kayabaşı’nda gençlerin oluşturduğu liste delege seçildi

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar 5:22 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2023 Pazar 5:26 pm

CHP Başakşehir Kayabaşı Mahallesi ilçe delege seçimlerinde, yüzde 60’ını 30 yaş altı gençlerin oluşturduğu liste kazandı. Seçim sonrası CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Kurultay sürecine giren CHP’den  ilçe kurultayları öncesi mahalle delegesi seçimleri de  yapılmaya başlandı. İlçe başkanlığı öncesi mahalle delegesi seçimi yapılan İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi’nde de bir ilk yaşandı. Mahallede turuncu olarak hazırlanan ve yüzde 60’ını 30 yaş altı gençlerden oluşan liste kazandı. Gençlerden oluşan listenin kazanması tüm üyeler tarafından sevinçle karşılandı.

CHP Gençlik Kolları İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Çelik seçim sonrası şu ifadeleri kullanıldı:

Başakşehir Kayabaşı mahallesinde, gençlik kazandı. Değişimin, dönüşümün ve zaferlerin gençlik vizyonuyla olacağına inanan kıymetli Başakşehir örgütümüz, parti içi demokrasimizin en temel taşı olan mahalle seçimlerinde genç bir listenin arkasında durdu ve listemiz 86-85 oy oranı ile seçimi kazandı. Bu tablo, daha güçlü ve daha genç bir örgüt talebinin yükselen sesidir. Partimizdeki yaş ortalamasına kıyasla oldukça genç olan bir listenin galibiyete ulaşması, değişime olan talebin ayak sesleridir.

CHP Gençlik Kolları: Montaj değil gerçek arayanlara!