CHP İstanbul İl Kadın Kolları’ndan taciz açıklaması: Failin partimizde siyaset yapmış olması bir şeyi değiştirmez

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 9:53 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 9:53 pm

CHP Maltepe İlçe Yönetimi Kurulu eski Üyesi Umut Karagöz’ün faili olduğu cinsel saldırı olayına ilişkin CHP İstanbul İl Kadın Kolları’ndan açıklama geldi. Açıklamada “Failin partimizde siyaset yapmış olması bizim olaya bakışımızdaki kararlığımızı değiştirmez.” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kadın Kolları, Maltepe İlçe Yönetim Kurulu eski Üyesi Umut Karagöz’ün faili olduğu cinsel saldırı suçuna ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada Umut Karagöz’ün partiden ihraç edildiği ve cinsel taciz mağduru genç kadının daha fazla psikolojisinin bozulmaması için konuyla ilgili yayın yasağı talep edildiği bildirildi.

“Bizim amacımız olaylarda rol kapmak ya da konuyu amacından saptırmak değil, yaşamın her alanında kadınların uğradığı saldırı ve hak gasplarını ortadan kaldırma mücadelesidir” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Benzer tüm vakalarda olduğu gibi, bu vakada da yaşanan bu alçakça girişimi en ağır duygularla kınıyoruz. Failin partimizde siyaset yapmış olması bizim olaya bakışımızdaki kararlığımızı değiştirmez. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemiz her alanda artarak devam edecektir.”

CHP Kadın Kolları İstanbul İl Başkanlığı imzasıyla yayımlanan açıklamanın tamamı ise şöyle: