CHP İnce görüşmesini anlattı: Belediye meclis üyeliği ve merkez ilçe istedi

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 1:43 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 1:43 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce‘nin iki parti arasındaki görüşmelerde belediye meclis üyeliği ve İzmir’de merkez ilçe istediğini söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yerel seçimler için yaptığı açıklamalarda CHP yönetimine eleştirilerde bulundu. İnce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 3 aday belirlediklerini kararın MYK toplantısı sonrası verileceğini belirtti. İnce aralarında 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Mersin Tarsus Belediyesi’ni kazanan Haluk Bozdoğan’ın da aralarında bulunduğu 13 aday açıkladı. CHP ile iş birliği yapılmayacağı yönünde eleştirilerde bulunan İnce’ye CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel yanıt verdi. Yücel, İnce’nin eleştirilerini müzakerelerin tıkanmasından dolayı yaptığını belirtti.

Yücel, İnce’nin müzakereler sürecinde CHP’den belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir ilçe belediyesi talebinde bulunduğunu açıkladı.

Muharrem İnce İstanbul kararını açıkladı

Yücel’in açıklamaları şöyle:

“Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak’tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür.

Bu görüşmeler esnasında, “İlkesel duruş” konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik.

Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu.

Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı.

Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz.

Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.”

Kaynak: TELE1