CHP ile işbirliği olacak mı? İYİ Parti’de kritik toplantı sona erdi

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 12:30 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 1:49 pm

Yerel seçim öncesi siyasette gözler İYİ Parti’ye çevrildi. İYİ Parti Genel İstişare Kurulu (GİK) CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘in yerel seçimlerde işbirliği teklifini görüşmek üzere düzenlenen toplandı sona erdi. İYİ Parti’den açıklama bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yaptığı görüşmede yerel seçimlerde işbirliği teklifinde bulundu. İYİ Parti’de GİK, Özel’in  işbirliği teklifini değerlendirmek üzere toplandı. İşbirliği teklifinin değerlendirilmesi beklenen toplantı sona erdi. Toplantının ardından İYİ Parti Genel Merkezi’nden açıklama yapılması bekleniyor!

3 DEFA MİLLET İTTİFAKI OLARAK GİRDİLER

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, son 3 seçime Millet İttifakı çatısı altında girdi. Ancak 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimine 81 ilde kendi adayları ile girme kararı aldı. Aralarında İzmir, Kahramanmaraş ve Eskişehir’in de olduğu birçok il için adayını da açıkladı.

Özgür Özel: Alanında çok iyi çok güçlü isimler göreceğiz

CHP’DEN TEKLİF

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Perşembe günü İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti ve “Yerel seçimde işbirliği yapalım” teklifini sundu. CHP’nin teklifi Ankara ve İstanbul gibi illeri kapsıyor.

Kaynak: TELE1