CHP gündeme getirdi, TÜGVA’ydı Lina Hotel oldu

Yayın tarihi: 16 Ekim 2021 Cumartesi 2:13 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi 4:23 pm

TÜGVA tarafından ‘öğrenci yurdu olarak kullanıldığı öne sürülen binanın gündeme gelmesinden sonra apar topar tabela değişikliğine gidildi.

Bayrampaşa Meclis üyesi ve Grup Başkan Vekili Avukat Atilla Özen’in Bayrampaşa’nın Muratpaşa Mahallesi’nde bulunan ve TÜGVA tarafından öğrenci yurdu olarak kullanıldığı öne sürülen bina için belediyenin ne kadar kira ödediğini sormasının ardından tabela değişikliğine gidildi. Bina için, her ay 44 bin TL ödendiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Özen, binanın belediyeye ait olmadığını, belediyenin bulduğu bir yeri kiralayıp vakfa yurt olarak tahsis edildiğini aktardı. Yurdun ne yaptığını kimsenin bilmediğini söyleyen Özen, şunları söyledi:

”Hiçbir etkinliğine şahit değiliz. İnternet sitelerinde de bu yurt var mı yok mu belli değil. Araştırıldığında sadece 1-2 anca geçiyor. Bir de TÜRGEV’e verilmiş. CHP grubu, bu konuya 2015’te de karşı çıkmıştı. TÜRGEV’le alakalı soru işaretlerinin olduğunu ve Kredi Yurtlar Kurumu ile bunun yapılması gerektiğine dikkat çekmişti. Normalde yasa gereği belediyede bir ortak bir iş birliği yapılması gerekiyordu. Ama böyle yapılmadı. Belediye alıp tahsis etti, kendisinin olmamasına rağmen.”

CHP’li Özen’in açıklamalarının ardından, öğrenci yurdu olarak kullanıldığı öne sürülen ve kirası belediyenin kasasından ödendiği iddia edilen söz konusu binada apar topar tabela değişikliğine gidildi. Binadaki TÜGVA tabelası kaldırılarak, yerine otel tabelası asıldı.

Karamollaoğlu’ndan TÜGVA çıkışı! Başımıza bela açtı