CHP, Erbil temaslarını sürdürüyor: Barzani’ye OBİT’le ilgili bilgi verildi

Yayın tarihi: 6 Eylül 2021 Pazartesi 5:06 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi 5:12 pm

CHP heyeti Erbil’de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) hakkında bilgi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP heyetinin Erbil temasları devam ediyor. Heyet, bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Salıcı başkanlığındaki heyette Salıcı’ya, Dış Politika Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat yer aldı.

Görüşmenin ‘bu ziyaretin yeni bir başlangıç olduğu’ vurgulanırken, Barzani’ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) hakkında bilgi verildi.

IKBY’DEN AÇIKLAMA

IKBY Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada ise heyetin Barzani’ye IKBY’ye yaptıkları ziyaretin hedefinden söz ettiği, bölgedeki sorun ve karmaşıklığın çözümünün halklar ve oluşumlar arasındaki diyalogla mümkün olabileceğine vurgu yaptığı aktarıldı.

Bu çerçevede CHP’nin uzun vadeli bir vizyon ortaya koyarak bunu uygulamaya başladığını aktaran heyetin, IKBY ve diğer oluşumların yanı sıra bölgedeki halkların çıkarları esası üzerinde iyi ilişkiler inşa edip geliştirmeyi temenni ettiği kaydedildi.

Ayrıca, heyetin bölgenin istikrarı ve sorunların çözümü için birlikte çalışma arzusunu dile getirerek bu hususta IKBY’nin rolü ve konumunu vurguladığı ifade edildi. Öte yandan IKBY Başkanı Barzani de bölgedeki sorunların çözümünde, ‘birbirini kabul etme’ ve ‘inkarın ortadan kaldırılması’ prensibine başvurulmasının önemine değindi.

Öte yandan Erbil’e dün ulaşan CHP heyeti, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesut Barzani ile de bir araya gelmişti. Heyetin Erbil’deki temaslarının ardından Kerkük’te Irak Türkmen Cephesini ziyaret etmesi bekleniyor.