İşte İstanbul’daki oy sayımlarında ilçe ilçe son durum

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 1:48 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 10:16 pm

İstanbul’daki çeşitli seçim bölgelerinde gerçekleşen yeniden sayımlarda AKP umduğunu bulamadı. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın paylaştığı seçim sonuçlarına göre bazı sandıklarda CHP’nin oyu artarken, bazı sandıklarda da AKP’nin oyu arttı. Ancak bu artışın 10’lu rakamları geçmediği görüldü. YSK’nın verilerine göre fark 20 binin altına hiç düşmedi. 16 İlçede geçersiz oylar sayılıyor, Çatalca’da ise tüm oylar sayılıyor.

AKP ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazlar ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından ilçe seçim kurulları harekete geçti.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından itirazlar üzerine İstanbul’da 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede de tüm oylar yeniden sayılıyor. Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oyların sayımı yapılıyor. Çatalca’da ise tüm oyların yeniden sayılması kararı üzerine sayım devam ediyor.

Esenler’de 1. Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına yapılan itirazı reddederken 2. Seçim Kurulu ise yeniden sayıma karar verdi. Esenler’de de oylar yeniden sayılacak.

MALTEPE OYLARIN TAMAMININ SAYILMASI KARARI İPTAL EDİLDİ

İstanbul İl Seçim Kurulu Maltepe’deki oyların tamamının sayılması kararını iptal ederek sadece geçersiz olanlarının sayılması gerektiğine karar verildi.

İLÇE İLÇE SONUÇLAR

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP’nin itiraz ettiği ilçelerde sayılan bütün sandıklardan çıkan sonuçları sosyal medya hesabından açıklıyor.

Buna göre son durum şöyle:

TUZLA

Tuzla’da sayımı yinelen 78 sandıkta AKP’nin oyunda 15 adet artış olurken CHP’nin oylarında 2 adet artış oldu.

BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa’da tekrar sayılan 111 sandıkta AKP’nin oylarında 40 artış olurken CHP oylarında 15 artış oldu.

KARTAL: Kartal’da ise yeniden sayılan 28 sandıkta CHP oyları 13 artarken, AKP’ye fazladan yazılan 30 oy silindi. Böylece Kartal’da 43 oy Ekram İmamoğlu lehine değişmiş oldu.

Kartal’da AKP’nin itirazları üzerine tekrar sayımına karar verilen 33 sandıkta CHP’nin oylarında 8 artış olurken AKP oylarında bir değişim yaşanmadı. Kartal’da sayıma 19.00 itibariyle, yarın saat 9.30’a kadar ara verildi.

FATİH: Saat 19:30 itibariyle Fatih’te yeniden sayılmasına karar verilen 117 sandıkta AKP’ye 35 CHP’ye 13 oy eklendi.

ÜMRANİYE: Ümraniye sayılan toplam sandık sayısı 747. Bu sandıklarda iptal oylar sayıldı. Toplam sandık sayısı 1424. Toplam iptal edilen oy 12366. Akp’ye ilave 203 oy giderken CHP’ye ilave 51 geldi.

BAĞCILAR: Bağcılar’da itiraz edilip sayılan 50 sandıkta herhangi bir değişiklik olmadı. Ardından tekrar sayılan 30 sandıkta ise AKP’ye ilave 6 oy çıktı.

BAYRAMPAŞA: Bayrampaşa’da tekrar sayılmasına karar verilen sandıklardan 34’ü sayıldı. Sayım sonucu AKP’nin 11, CHP’nin 4 oyu arttı.

SARIYER: Sarıyer’de tekrar sayılan 35 sandıkta AKP’nin 4, CHP’nin 2 oyu arttı.

ŞİLE: AKP’nin itirazları üzerine Şile ilçesinde bütün sandıklar yeniden sayıldı. Tamamı sayılan 115 sandıkta CHP’nin oyu 8 adet arttı. AKP’nin oyu değişmedi.

BEYKOZ: Beykoz’da itirazlar üzerine sayımına karar verilen sandıkların 76’sı sayıldı. Sayılan sandıklarda 10 adet oy geçerli hale geldi. Bunlardan 5’i CHP’nin 5’i de AKP’nin oldu. Ardından Beykoz’da tekrar sayılan 100 sandıkta ise CHP’ye ilave 6 oy çıkarken AKP’ye 5 oy çıktı.

BAŞAKŞEHİR: Başakşehir’de AKP’nin itirazı üzerine sayılan 95 sandıkta AKP oyları 10 adet artarken, CHP oyları 8 arttı.

ÇEKMEKÖY: Oyların tümünün sayıldığı Çekmeköy’de sayılan 20 sandıkta CHP oyları 2 adet artarken AKP oylarında değişiklik olmadı.

İSTANBUL’DA SON DURUM

Ekrem İmamoğlu: 4.170.939 (% 48.80)

Binali Yıldırım: 4.150.899 (% 48.56)

 

Özgür Karabat açıkladı: İstanbul’da yeniden sayımda son durum!

MAHMUT TANAL ÜMRANİYE SANDIKLARINDAN BİLDİRİYOR

ÜMRANİYE’DE TOPLAM SANDIK 1424, AÇILIP YENİDEN İPTAL OYLARI SAYILAN SANDIK 620
AKP’YE İLAVE 167, CHP’YE İLAVE 42

CHP İstanbul Milletvekili iki tam gündür, hiç ayrılmadan Ümraniye oylarının toplandığı ilçe seçim kurulunda bulunuyor. Gece gündüz oyların zarar görmemesi için bekleyen Tanal, AKP’nin yaptığı itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu’nun iptal oyların yeniden sayılması sürecine de başından sonuna kadar eşlik etti.

Ümraniye’de 1424 sandığın 620’si şu ana kadar açıldı, bunlardaki iptal oylar tek tek kontrol edildi. Ve AKP umduğunu bulamadı: 620 sandıktaki iptal oyların yeniden değerlendirilmesinin sonucunda AKP’ye ilave 167 oy, CHP’ye ise ilave 42 oy çıktı.

Ümraniye’deki iç seçim kurulunda yapılan ve yarısı sonuçlanan iptal oy sayımının dökümü şöyle;

1 Nolu kurulda 204 sandık sayıldı, AKP’ye 47, CHP’ye 25 ilave oy çıktı.
2 nolu kuruldu 218 sandık sayıldı, AKP’ye 44, CHP’ye 11 ilave oy çıktı.
3 nolu kurulda 198 sandık sayıldı. AKP’ye 76, CHP’ye 6 ilave oy çıktı.

TANAL: ARADAKİ FARK MÜMKÜN DEĞİL KAPANMAZ

Mahmut Tanal, geçersiz oyların yeniden taranması sürecinde, AKP kadar, CHP’ye de ilave oy çıktığını vurgulayarak, “bu gidişle, aradaki 27 bin fark mümkün değil kapanmaz” dedi.

“AKP’NİN İTİRAZLARI REDDEDİLDİ”

Özgür Karabat’ın verdiği bilgiye göre; Pendik, Sancaktepe, Üsküdar, Beşiktaş, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Fatih, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Beylikdüzü, Güngören ve Küçükçekmece İlçe Seçim Kurulu bu ilçelerde AKP’nin itirazlarını reddetti. Bu ilçelerde tekrar sayım yapılmayacak.


AKP’nin itirazı üzerine İstanbul’un 17 ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılırken Yüksek Seçim Kurulu’nun sisteminde Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark 20 binin altına hiç düşmedi.
YSK’NIN VERİLERİNDE FARK HİÇ 20 BİN ALTINA DÜŞMEDİ

Saat 14:14 itibariyle de Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerinde durum şöyle:

Ekrem İmamoğlu : 4.170.989
Binali Yıldırım : 4.150.302
Fark: 20.687

 

YSK’nın kararıyla İstanbul ilçelerindeki geçersiz oyların sayımı devam ediyor. Tamamlanan ilçelerden Başakşehir, Beykoz, Şile ve Kartal’ın yeni sonucunu açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Ekrem İmamoğlu’nun oyunun arttığını açıkladı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat AKP’nin itiraz ettiği Başakşehir, Beykoz, Şile’de ve Kartal’da sayılan bütün sandıklardaki yeni sonucu açıkladı.

Karabat’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“AKP’nin itirazları üzerine yeniden sayılan sandıklarda CHP oyunu arttırıyor. Kimi ilçelerde oy değişimleri dikkate alınmayacak kadar az. Başakşehirde tekrar sayılan 70 sandıkta CHP’nin oyu 4 adet atarken AKP oyu 7 arttı”

“Sandıklar yeniden sayıldıkça CHP’nin oyu artıyor. Beykoz’da yeniden sayılan 60 sandıkta CHP’nin oyu 5 adet artarken AKP’nin oyu 2 arttı. ”

“AKP’nin itiraz ettiği bircok ilçe ve sandıkta Başkan @ekrem_imamoglu‘nun oyları arttı. AKP’nin itirazları üzerine Şile ilçesinde bütün sandıklar yeniden sayıldı. Tamamı sayılan 115 sandıkta CHP’nin oyu 8 adet arttı.AKP’nin oyu ise değişmedi”

“Tekrar sayılan sandık sonuçları AKP itirazlarının ne kadar içi boş olduğunu gösteriyor. Bu gecikme en çok 16 milyon İstanbullu’ya saygısızlıktır.”

Kartal’da yeniden sayılan 28 sandıkta AKP’nin oyu 10 adet arttı

CHP’li Ali Şeker, AKP’li Mahir Ünal’ın açıklamalarıyla eş zamanlamayla CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oyunu paylaştı.

CHP anlık YSK bilgisini açıkladı! Ekrem İmamoğlu farkı açıyor CHP’li Ali Şeker
İstanbul’da yapılan yeniden sayımla Ekrem İmamoğlu ile Saray ittifakının İBB Başkan adayı Binali Yıldırım arasındaki fark açılıyor.

Son bilgiye göre İmamoğlu, 20.689 oy önde götürüyor.

Ekrem İmamoğlu bu fotoğrafı gösterdi: YSK’ya çağrıda bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker şu paylaşımı yaptı:

Anlık YSK bilgisine göre İmamoğlu 20.689 oy önde AKP hala fark 20 binin altına düştü diye açıklama yapıyor.