Ekrem İmamoğlu bu fotoğrafı gösterdi: YSK’ya çağrıda bulundu

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:21 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:50 pm

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı.  İmamoğlu’nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

“Türkiye’nin sçeim süreçleri özellikle bizlerin yıllardır sıkıntı yaşadığımız süreçleri bu süreçte de farklı bir evrilme ile sürecine devam ediyor. Adalet ve mazbatımızı istiyoruz. 24 Haziran sonrası olsun, yetkili sözcüler bakanlar olsun. Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahip diyenler, sonrasında ne oldu ki bir anda bu seçim Türkiye Cumhuriyeti’nin en karanlık seçimi diyor. Ekrem İmamoğlu Mazbata

Bu hesaplaşma zeminini bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor. İstanbul halkını da bu sürece tehlikeli bir biçimde dahil etmeye çalışıyor. Kendi iç hesaplaşmalarına 16 milyon insanı kabul etmesinler. 3-5 kişi elinden oyuncağı alınmış gibi Türkiye’nin itibarını zedelemesinler. Kurulan cümlelerini, WhatsaAPP mesajları ile algı yaratmaya çalışıyorlar. 16 milyo n insanın vicdanına yapılan haksızdır. Ben burada İstanbullunun kararını savunuyorum. En başta AK Partili hemşehrilerimin vicdanına sesleniyorum. Bu sçeimin kaybedeni yok diyoruz. Bu seçimin 16 milyon kazananı var

NELER OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Zaman kazanılıyor olabilir. İBB içinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyum ve tespitlerimiz var. Dijital verilerin iptali içinde destek istemeleri var. 1-2 içinde İSPARK’ta ne olduğunu biliyoruz. Çalışanlar asla boyun eğmesinler.  Sİyasi iradenin kendilerine yaptırılmak istenen usulsüz işlerin yapılmasına izin vermesinler.

Her seçimde hata yapılır. Siyasi şov yapmasınlar. Bakırköy’deki 1239 nolu sandık. 177 oy CHP’nin 1 olarak işlenmiş. Hala düzeltilmemiş. Bunlar var olacak ama sürece tespit etmediği ortadadır.

Geçersiz oyların sayılması… O sandıkta görevliler vardır. Usuller, uygulamalar var. Baskı ile karar alınırsa vicdanlara açıklayamaz.

16 milyon insan adına takip ediyoruz. Toplumun vicdanını sızlatmayın. Bir an önce yetkimizi bize verin. Yetkili insanların belirlenip görevlerini devredilsin. Gittiğimde gördüğüm sevinci, taraflı tarafsız toplumun kabullenişi yetkili kişiler de anlasınlar. Gereğini yapsınlar. Hırsızlık diye insanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler.

Ben bir yandan İstanbul’un sorunları ile ilgileniyorum. MHP Genel Başkanı’na seslenmek istiyorum. Seçim bir oy ile de kazanılır. Doğru. Bu sürece dair katkılarına davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı ve İBB Başkanı olarak bunu istiyorum.

Ülkemizin Cumhurbaşkanı’ndan da aynı şekilde sürece katkıda bulunmasını, toplumun bu ıstırabı çekmemesi için dikkatle irdelenmesini istiyorum. Birbirimizi kutlamayı, normalleşmeyi, ekonomideki sıkıntıları çözmeyi dünyayı en güçlü şekilde gösterecek atmosferi göstermeliyiz. Bu ısrarla devam edeceğim ve her gün hatırlatacağım.

ERDOĞAN’A 1994’TEKİ FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

Ülkemizin Cumhurbaşkanı’ndan da aynı şekilde sürece katkıda bulunmasını, toplumun bu ıstırabı çekmemesi için dikkatle irdelenmesini istiyorum. Birbirimizi kutlamayı, normalleşmeyi, ekonomideki sıkıntıları çözmeyi dünyayı en güçlü şekilde gösterecek atmosferi göstermeliyiz. Bu ısrarla devam edeceğim ve her gün hatırlatacağım.

Erdoğan’a 1994 fotoğrafını göstermek isterim. Nurettin Sözen o dönem seçimi kazanan Erdoğan. Kazananın elini kaldırmak bu kadar mı zor. Adalet istiyorum. Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı.  ”

Ekrem İmamoğlu Mazbata