Cezaların arkası kesilmiyor! İktidarın medya maşası RTÜK’ten TELE1’e iki ceza daha

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 3:44 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 4:55 pm

Ekranlarımızı karartarak halkın haber alma hakkına neşter vuran RTÜK bu defa TELE1’de yayınlanan, Musa Özuğurlu’nun sunduğu Gün Başlıyor ve Prof. Dr Emre Kongar ve Dr. Merdan Yanardağ’ın hazırlayıp sunduğu 18 Dakika programlarına en üst sınırdan ceza kesti.

 

Yandaş kanallardaki katliam çağrılarına kulak tıkayan RTÜK gerçekleri söyleyen muhalif kanallara ceza yağdırmaya devam ediyor. RTÜK, kanalımızda yayınlanan Prof. Dr. Emre Kongar ve Dr. Merdan Yanardağ’ın hazırlayıp sunduğu 18 Dakika programının 4 Kasım 2020 tarihinde  söylenen, “Şimdi Avrupa’da bir terör saldırı yaşanıyor. Kuzey Makedonyalı yani bugünkü Makedonya Cumhuriyeti’nden birisi olduğu anlaşılıyor. Büyük ihtimalle orada Osmanlı bakiyesi ya bir bölgede yaşayan bir Türk Müslüman, büyük ihtimalle. Çünkü tekbir getirerek bir sinagoga saldırı hazırlığı içerisinde olduğu anlaşılıyor” ifadelerini ve  Aynı tarihli programda söylenen” A.D’nin damadı M.A.Y’da Amerika’da cirit atıyor. Onunla görüşüyor. Bir takım görüşmeler, lobi faaliyetleri yapıyor. Bu lobi faaliyetlerini kimin adına yaptığını ben merak ediyorum. A.D adına olmaz galiba. Ben Türkiye’deki AKP iktidarıyla ilişkili bir seyahat olduğunu düşünüyorum. (…) Bunlar bütün dünyada birbirlerine benziyorlar. Bir, ahlakları yok, milli iradeye saygıları yok. İki, hepsi zengin, vergi kaçırıyorlar”  ifadelerini gerekçe göstererek 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) ve (ı) bentlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle TELE1’e en üst sınırdan ceza verdi.

 

GÜN BAŞLIYOR’A CEZA

TELE1 ekranlarında yayınlanan Gün Başlıyor programında Musa Özuğurlu’nun “… dediğim gibi yani Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başında olduğu teşkilatın memurları Türkiye’de Cemevlerine girip rahatlıkla işeyebiliyorlar” sözleri toplumda hassasiyet oluşturabilecek bir olayla ilgili olarak polis teşkilatının zan altında bırakıldığı, dolayısıyla yayında yer verilen ifadelerin kişi ve kuruluşlara yönelik suçlayıcı ağır itham ve iftira niteliğinde ifadeler olduğu kanaatine varılmıştır denilerek kanalımıza en üst sınırdan ceza verildi.

 

YANDAŞ MEDYA CAN ATAKLI’YI HEDEF GÖSTERDİ

Gazeteci Can Ataklı’nın kendi YouTube kanalında söylediği, “Tayyip Erdoğan’ın seçimle bu ülkenin başından gitmesi bana pek mümkün görünmüyor” sözlerine ilişkin soruşturma başlatıldı. Ataklı kendisine soruşturma açıldığını da yandaş Sabah gazetesinden öğrendi. Daha önce bir çok defa hedef gösterilen TELE1 programcısı gazeteci Can Ataklı yine trollerin saldırısına uğradı. Yandaş medyada YouTube kanalında söylediği sözleri montajlanarak verilen Can Ataklı hakkında da soruşturma başlatıldı. Fakat Can Ataklı’nın yayınladığı videonun tamamı izlenince sözlerinin çarpıtıldığı ortaya çıktı.

İşte yandaş medyanın montajlayarak hedef gösterdiği Can Ataklı’nın sözlerinin tamamı