Çevreciler havayolu firmasının CEO’sunun suratına pasta yapıştırdı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 4:28 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 4:28 pm

Avrupa’daki en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Ryanair’in CEO’su Michael O’Leary, Belçika’da çevreci iki aktivist tarafından “pastalı saldırıya” uğradı.

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinin arasında yer alan Ryanair’in Üst Yöneticisi (CEO) Michael O’Leary, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e hitaben, Avrupa’daki havacılık uygulamaları konusunda bir dilekçe sunmak için Brüksel’e geldi.

‘BELÇİKA’YA HOŞ GELDİN’

Çevreci iki kadın, ellerindeki pastaları AB Komisyonu binası önünde açıklama yapmak için hazırlanan O’Leary’nin yüzüne ve sırtına yapıştırdı. Aktivistlerden biri, “Belçika’ya hoş geldin. Uçakların çevreyi kirletmesini durdurun.” diye bağırdı ve olay yerinden uzaklaştı.

‘HİÇ BU KADAR SICAK KARŞILANMAMIŞTIM’

Yüzüne krema bulanan O’Leary, “Hiç bu kadar sıcak karşılanmamıştım. Ancak maalesef bu kişiler çevreciler ve kullandıkları krema ise yapay. Yolcularımızı kremanın daha iyi olduğu İrlanda’ya davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

Olayın ardından Ryanair’in sosyal medya hesabından O’Leary’nin yüzüne pasta bulaşmış fotoğrafıyla “Ryanair’in 2023 kışı için 7 yeni rotasını kutlamak üzere sıcak karşılama. Yolcular, yeni rotalarımızdan ve dilekçeden öyle mutlu ki bunu pastayla kutluyor.” ifadesi yer alan mesaj paylaşıldı.

Ryanair, Belçika’daki Charleroi Havalimanı’nı merkezlerinden biri olarak kullanıyor ve buradan Avrupa’daki çok sayıda kente uçuş düzenliyor. Ancak son aylarda Brüksel’deki Ryanair operasyonları, pilotların ve diğer çalışanların grevleriyle gündeme geliyor. Çalışma şartlarında düzeltme isteyen çalışanlar, 14-15 Eylül’de de grev düzenlemeye hazırlanıyor.

Akbelen direnişi devam ediyor! İkizköylü kadınlar ve aktivistler oturma eylemi başlattı