Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum depremin Manisa’ya verdiği hasarı açıkladı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 7:08 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 7:08 pm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa Akhisar’daki depreme ilişkin, “Yapıları ağır hasar gören vatandaşlarımızın kesin hasar tespit neticeleriyle birlikte TOKİ Başkanlığımızca hem Kırkağaç’ta hem Akhisar’da yüzer konut inşasına başlayacağız” dedi.

Kurum, geçen Çarşamba Manisa’da yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

2 bin 500 Binanın incelendiğini belirten Kurum, ”Yapmış olduğumuz çalışmalarda Akhisar ve Kırkaağaç’ta ağır hasarlı 249 binamızın olduğu, az hasarlı 360 adet binanın olduğu. Kamu yapılarından okullarımız tamamı incelendi. Bir okulumuz az hasarlı tespit edildi. 5 mahallede bir camimizin ağır hasarlı, bir caminin de minaresinin ağır hasarlı olduğu tespitlerini yaptık. Ağır hasarlı binalara girilmemesi noktasında vatandaşlarımıza gerekli uyarıları ve tebligatları yaptık. Yarından itibaren de ağır hasarlı binalarımızın yıkımlarını gerçekleştireceğiz.” dedi

“Yapıları ağır hasar gören vatandaşlarımızın kesin hasar tespit neticeleriyle birlikte TOKİ Başkanlığımızca hem Kırkağaç’ta hem Akhisar’da yüzer konut inşasına başlayacağız” diyen Kurum ayrıca, hasarlı bina sahiplerine ödemelerin pazartesi başlayacağını söyledi.

Hasarlı binalarda yaşayanların güvenli bir şekilde misafirhane ve otellerde misafir edileceğini aktaran Kurum, ”İlk etapta 10 bin lira, toplamda 21 bin lira acil yardım ödeneği göndereceğiz” diye konuştu.