İYİ Partili Erozan Japonya’nın deprem bilançosunu paylaştı! “Japonların kader ve fıtratı…”

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 10:31 am - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 10:44 am

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, Japonya’da son 20 yılda meydana gelmiş deprem felaketlerinde yaşanan kayıpları paylaştı. 18 tane 7-8,3 büyüklüğündeki depremlerde toplam ölü sayısının 56 olduğunu vurgulayan Erozan, paylaşımına “Japonların kader ve fıtratı…” notunu ekledi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler binlerce yurttaşın hayatını kaybetmesine yol açarken, yaşanan kayıplar Türkiye’yi yasa boğdu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, yaşanan  felaketin ardından Japonya’da son 20 yılda meydana gelen 7’den büyük depremlerde ortaya çıkan bilançoyu paylaştı.

18 BÜYÜK DEPREMDE 56 KAYIP

Erozan’ın paylaşımına göre Japonya’da son 20 yılda 18 tane 7-8,3 büyüklükleri aralığında deprem olurken, 18 büyük depremde toplam hayatını kaybeden kişi sayısı yalnızca 56. Dünyanın kayıtlı tarihindeki en büyük deprem olan 2011 yılındaki Tohoku merkezli 9.1 büyüklüğündeki depremde ise 20 bin kişinin öldüğü belirtildi.

SON DEPREMDE SADECE 4 KİŞİ ÖLDÜ

Japonya’da geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen 7.4 büyüklüğünde Fukuşima merkezli depremde 4 kişi ölmüştü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, paylaşımına “Japonların kader ve fıtratı…” notunu düştü.

Millet İttifakı liderlerinin gündemi deprem

ERDOĞAN “KADER PLANI” DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciası için söylediği ‘kader planı’ ifadesini, Kahramanmaraş merkezli depremler için kullanmıştı. Depremzedeleri ziyaret eden Erdoğan, “Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler” demişti.