Çeteler kaçak geçişleri anlattı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 12:50 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 12:51 pm

AKP’nin yanlış politikaları sonucu Suriye‘den ve İran’dan Türkiye’ye kaçak geçişler arttı. Suriye’den göçmenleri getiren bir insan kaçakçısı, “Dikenli telleri cesaretle keserken görüntülerini yayına veriyoruz” dedi.

Suriye’den Türkiye’ye, Türkiye’den Avrupa’ya kaçak geçiş sürecini yürüten insan kaçakçıları göçmenleri Tiktok videoları ile etkilemeye çalışıyor. Kaçakçıların Tiktok üzerinden paylaştığı reklam görüntülerinde patlama yaşanırken sınırlardan kaçak geçiş yapmak isteyenlerin kendilerine başvurması isteniyor.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre; Tiktok reklamlarına inanarak kaçakçılara servet değerinde paralar ödeyenler yolda ölümle burun buruna geliyor. Tiktok üzerinden hareketli müzik eşliğinde yayınlanan kısa görüntülerde ise sınırdan geçenler pikniğe gider gibi gösteriliyor. Suriye TV tarafından yayınlanan ölüm yolculuğu görüntülerinin bir bölümünde, kaçakçıların Suriye-Türkiye arasında uzanan sınır duvarındaki dikenli telleri kesmesi ve kaçak geçiş yapanların bölgeden araçla ayrılmaları Arapça, “Kaçakçılığın kralları, sınırların efendileri” sloganları ile aktarılıyor.

KAÇAKÇI KONUŞTU

Suriye’den Türkiye’ye kaçak insan ticareti yapan Ahmet adlı şahıs, Suriye TV’ye yaptığı açıklamada, gerçek kaçak geçişlerin TİK Tok reklamlarından çok farklı olduğunu belirterek şunları söylüyor: “Tik Tok’ta yayınladığımız videonun süresi 15 saniyeyi geçmiyor. Özenle seçiyorum. Genç neslin zevkine uygun onların ruhlarını harekete geçirecek hareketli şarkılar seçiyoruz. Altı geçişten biri başarı ile sonuçlanıyor. Kaçak geçişlerin güvenle yapılabildiğini göstermek için müzikli reklamda kaçakçılık grubunun üyesi, sınırdaki dikenli telleri cesaretle keserken görüntülerini yayına veriyoruz.”

Yol ortasına oturup tehditler yağdıran Suriyelinin ifadesi ortaya çıktı