Cengiz’in adı geçmişti! Derik kazasına yayın yasağı geldi

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 2:53 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 2:59 pm

Derik Sulh Ceza Hakimliği, Mardin Derik’te 20 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı. Derik’te peş peşe yaşanan kazaya neden olan TIR’ların, Cengiz Holding’e bağlı tesisten gübre taşıdığı ortaya çıkmıştı.

Mardin’in Derik ilçesinde 20 Ağustos 2022 tarihinde 20 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başvurusu üzerine alınan kararın gerekçesi şöyle açıklandı: “Toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada, her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının yasaklanmasına…”

NE OLMUŞTU?

Kaza önceki gün Mardin’in Derik ilçesinde yaşandı. Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir akaryakıt istasyonun yanında meydana gelen kazada gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

Derik’teki katliam gibi kazada TIR şoförü konuştu: Fren tutmadı

İKİNCİ KAZA OLDU

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken sürücüsünün gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde aralarında çocukların da olduğu 20 kişi yaşamını yitirdi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Can kayıpları ikinci kazanın ardından yaşandı.

ARAÇLAR CENGİZ’E TESİSTEN ÇIKTI

TIR’ların daha sonra Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır’dan çıktığı öğrenildi. Olayın ardından Cengiz İnşaat açıklama yaparak, TIR’ların aracı bir irmaya ait oluğunu iddia etti. Fakat HDP sözcüsü Ebru Günay, sorumluluğun Cengiz Holding’de olduğunu söyledi. TELE 1’e konuşan kaynaklar da TIR’ların Cengiz Holding’den çıktığını belirtti. TELE 1’e konuşan Aziz Aydınlık, kazada ihmaller olduğunu söyleyerek, “Bir kaza olmuş önce. Vatandaşlar müdahale etmeye çalışıyor. Sonra ikinci araç gelip çarpıyor. İki aracın da aynı firmaya ait olduğunu söylediler. Daha önce de bu kazalar yaşandı” demişti.

Derik’teki kazada Cengiz İnşaat’ın ihmali var mı? “2 tır 15 dakika aralıkla tesisten çıktı”