Cengiz Çandar: HDP’deki sol kuruluşlar dekorasyon ama Hasan Cemal’le ben…

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 6:30 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 6:51 pm

Yeşil Sol Parti’den adaylığı tepki çeken Cengiz Çandar, HDP içindeki sol kuruluşlar için ‘dekorasyon’ dedi. Hasan Cemal ve kendisini de ayıran Çandar HDP’nin sosyolojik olarak Kürtler tarafından taşındığını söyledi.

2010 referandumunda “Yetmez ama evet” diyerek AKP iktidarına destek veren ve geçmişte Fethullah Gülen’e yönelik övgü dolu sözleri nedeniyle tepki çeken Cengiz Çandar tartışmalara neden olacak açıklamalarda bulundu.

Yeşil Sol Parti’den Diyarbakır milletvekili adayı gösterilen ve bu nedenle ismi yeniden tartışılmaya başlanan Çandar, Medyascope yayınında Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı.

FETÖ güzellemesi yapan Cengiz Çandar eleştirilere ‘operasyon’ dedi

‘BUNLAR DEKORASYON GİBİ’

2016 yılından bu yana İsveç’te bulunan Çandar, Çakır’ın “HDP nezdinde ve özellikle tabanında sen ve Hasan Cemal sevilen insanlarsınız. Dolayısıyla o tabanın ‘bunları da nereden getirdiler başımıza’ diyeceğini sanmıyorum” sözleri üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten göz yaşartıcı ve son derece okşayıcı tepkiler geldi. Çünkü nereden baksan, esas bu partiyi taşıyıcı, sosyolojik anlamdaki esas taşıyıcı olan alan Kürt alanından. Türkler yok mu bu partide, birtakım sol kuruluşlar da var. Bunlar biraz dekorasyon gibi. Partiye nereden bakarsanız oy potansiyeli olarak da, söylemi olarak da, geçmişi olarak da, kimliği olarak da Kürt partisi tabii ki. Türk dekoratif unsurlar da var bu partide. Ama biz, Hasan Cemal ve ben, dekorasyon unsurları olmaktan öteye, bu sorunla çok yakın ilişki kurmuş, hem siyasi aktörleriyle hem sahadaki insanlarla, bölgenin insanlarıyla çok kalbi ilişkiler kurmuş insanlarız. Orada hiçbir sorun yok ve olmadı.”

‘Yetmez ama evet’çi Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday

‘Yetmez ama evetçi’ Cengiz Çandar’a eleştiri değil ‘operasyon’ varmış! “Pişman değilim”