Cemal Enginyurt’tan Destici’ye yanıt! “Yav senin çocuğun yok mu?”

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 6:40 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 6:45 pm

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye yanıt verdi. Enginyurt “Yav Destici, senin çocuğun yok mu?” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş 30 Aralık’ta uğradığı silahlı saldırıcı sonucu hayatını kaybetti. Ateş’in ölümüne ilişkin konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici şu ifadeleri kullandı:

“Devletin olayı aydınlatacağına inanıyorum. Ülkücü camianın tepki göstermemesi söz konusu değil. Burada basiretli soğukkanlı bir tavır ortaya koyuyorlar. Altılı masanın tetikçileri ve sol kalemler, bu işi istismar ediyor. Ben bu konu özelinde de çok yorum yapmak istemiyorum. Benim kendisiyle bir hukukum yoktu”

Temel Karamollaoğlu’ndan Sinan Ateş cinayeti tepkisi! “Utanç verici”

Destici’nin bu sözlerine ise Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, TELE1’de yayınlanan ve Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programında yanıt verdi.

“SENİN ÇOCUĞUN YOK MU?”

Destici’nin sözlerine tepki gösteren Enginyurt, “Yav Destici, senin çocuğun yok mu? İki tane kız çocuğu baba diye ağlarken , akademisyen , siyasetçi, pırıl pırıl bir delikanlı torbacılar tarafından acımasızca katledilmiş” dedi.

“MUMCU GİBİ HABLEMİTOĞLU GİBİ…”

Enginyurt sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aile diyormuş ki bizim acımız üzerinden siyaset yapılmasın. Ben bunu da şiddetle reddediyorum. Biz Sinan Ateş’i savunurken ailenin acısı üzerinden siyaset yapmak için savunmuyoruz. Sinan Ateş tıpkı Uğur Mumcu gibi, tıpkı Necip Hablemitoğlu gibi katledilmiştir. Taşeronlara ihale edilmiş şerefsiz tetikçiler tarafından öldürülmüştür. Türkiye’de bir siyasetçi öldürülmüşse bunun devrimcisi ülkücüsü, sağcısı solcusu yoktur. Buna tepki göstermeliyiz, susamayız. Susarsak yarın hesap günü bize gelir.

“SİNAN ATEŞ CİNAYETİ KARANLIKTIR”

Nazım ne diyor? ‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’ diyor. Sinan Ateş cinayeti bir karanlıktır. Bu karanlığı aydınlığa çıkarmak için konuşacağız, konuşanlara destek olacağız.

Kemal Kılıçdaroğlu’na, Gültekin Uysal’a, Meral Akşener’e, Ahmet Davuytoğlu’na, Ümit Özdağ’a, Ali Babacan’a bu cinayetle ilgili tepki gösteren herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun”

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.