Cemal Enginyurt: Reis 50 liraya fiksleyince akaryakıt zamlarından kurtulacağız

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 3:00 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 3:00 pm

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından akaryakıt zamlarına mizahi bir dille tepki gösterdi. Cemal Enginyurt, “Reisimiz en kısa sürede rakamı 50’ye fiksleyecek ve böylece büyün zamlardan kurtulmuş olacağız” dedi.  

AKP iktidarının ekonomi politikaları sebebiyle akaryakıt hemen her gün zam gelmeye başladı. Benzin ve motorinin litre fiyatı neredeyse 30 liraya dayanmışken yurdun birçok yerinde taksiciler ve toplu ulaşım esnafı eylem yapmaya başladı. Ardı ardına gelen zamlara bir tepkide Demokrat Parti’den geldi. DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter hesabından yayımladığı video ile akaryakıt zamlarını esprili bir dille eleştirdi. Cemal Enginyurt, şunları dile getirdi: 

“Akaryakıt fiyatlarında artık zam falan yok. Milletimiz rahat olsun huzurlu olsun. Allah kısmet ederse reisimiz en kısa sürede rakamı 50’ye fiksleyecek. Ve böylece bütün zamlardan kurtulmuş olacağız. Çünkü Saray’dan bakınca akaryakıt fiyatları hala Avrupa’nın en ucuz mazotu en ucuz benzini bizde dedirtiyor. Almanya Fransa İngiltere bizi kıskanıyor. Avrupa’da benzin kuyruklarından insanlar illallah demiş durumda 2 doları kısa sürede geçtik inşallah 4 dolarda akaryakıt zamları bitecek”

 

Cemal Enginyurt: Öküzün yerine kendimizi mi bağlayalım da tarlayı sürelim?