Cemal Enginyurt: Öküzün yerine kendimizi mi bağlayalım da tarlayı sürelim?

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 4:15 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 4:15 pm

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. Enginyurt, “Öküzün yerine kendimizi mi bağlayalım da tarlayı sürelim” dedi.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt şunları söyledi:

“2002 yılında faiz yüzde 25’ti. Şimdi arttı. Enflasyon pinokyo TÜİK’in rakamlarıyla bile yüzde 70’i aştı. ENAG rakamları ile bile yüzde 160’ı geçti. Cumhurbaşkanı çıkıp ‘1 milyona traktör alınır mı lüks’ diyor. Ne yapalım kağnı mı olalım? Öküzün yerine kendimizi mi bağlayalım? Traktör sayısıyla övünen Cumhurbaşkanı şimdi fiyatından bahsediyor. Arabaların fiyatı uçtu. Kim bunun sorumlusu? Evlerin fiyatları uçtu. Ülkeyi 20 yılda bu hale getirmişsin Millet İttifakı çıkıp bunu düzeltmek istiyor.

Erdoğan ve yanındaki giderse bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Bu ülkenin kurucusu sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk gitti Cumhuriyet yıkılmadı da bu ülkenin satıcıları gidince mi bu ülke yıkılacak?”

Cemal Enginyurt’tan ‘Sandıkta teslim etmeyiz diyen’ SADAT yöneticisine sert çıkış