Cemal Enginyurt: Memur-Sen gece bakanla gizlice görüştü

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 6:18 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 6:25 pm

Demokrat Parti’li Cemal Enginyurt, memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam pazarlığında masada uzlaşılamamasının ve sürecin hakem heyetin devredilmesinin ardından önemli bir iddiada bulundu. Enginyurt, iktidar yanlısı Memur-Sen ile Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın gece gizlice görüştüğünü ileri sürdü.

Gündemi uzun süredir meşgul eden memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadı. Zam konusunda son kararı Hakem Kurulu verecek.

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Tele1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan DP’li Enginyurt, hakem heyetine devredilen memur ve memur emeklisinin alacağı zam konusuna ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Enginyurt, diğer tarafların dikkate alınmayarak dün gece Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın iktidar yanlısı Memur-Sen ile gizlice görüştüğünü iddia etti.

Toplu sözleşmede üçüncü randevu! Memur-Sen Genel Başkanı bakanlığa gitti

“MEMUR-SEN GECE BAKANLA GİZLİCE GÖRÜŞTÜ”

Enginyurt’un konuşması şöyle:

“Dün gece memur ve emekli ile ilgili toplu görüşmelerde Memur-Sen diye bir sendika Bakan’la gece gizlice görüşüyor. KESK ve Kamu-Sen çağrılmıyor bakan gizlice Memur-Sen ile görüşüyor. Ve sonra açıklama yapıyor gece yarısı hakem heyetine devredildi diye. Yani Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK’in katılıpta işçinin, kamu işçisinin, memurun ve emeklinin bu yıl ve gelecek yılki zam taleplerinin hayata geçirilmesi beklenirken iş hakeme bırakılmış. Şimdi hakem ofsayt mı, taç mı, faul mü, gol mü, değil mi? kararı hakem verecek. Futbol maçı oynuyoruz. O hakem heyetinin vereceği karar da iktidar yanlısı sendikayı da bir nevi kurtaracak. Çünkü iktidar yanlısı sendika ne dedi? “Yüzde 70’in altında istemiyoruz” dedi. Çünkü enflasyon yüzde 58 ve 2024’ün ortasına kadar düşmeyeceğini de Mehmet Şimşek söylediğine göre memurlara emeklilere yüzde 50’nin üzerinde bir zam verilmesi gerekirken 15+5, 6+5 komedi gibi. “Açlığa devam et” denilen bu anlayışı biz seçimde sandığa gömmeliyiz”

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranında anlaşma sağlanmadı