Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Savcılıktan yeni istek 15 gün süre verdi!

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 1:13 pm - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 1:14 pm

Savcılık, Münevver Karabulut’u canice katleden Cem Garipoğlu‘nun ölümüyle otopsi görüntülerini istedi.

Cem Garipoğlu 2009 yılında İstanbul Bahşeşehir’deki evinde 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut’u vahşice öldürüp cesedini parçalara ayırdı. Parçalanmış cesedi Etiler’deki bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu, 197 gün boyunca kaçtı. Kendi isteğiyle teslim olan caninin 10 Ekim 2014’te koğuşunda yaşamına son verdiği açıklandı. Ancak Karabulut ailesi, cenazenin Cem Garipoğlu’na ait olup olmadığının tespiti amacıyla mezarın açılması için savcılığa başvuru yaptı.

“Cem Garipoğlu’nun mezarı açılsın” talebine Münevver Karabulut’un babasından yanıt!

Konuyla ilgili dava sürerken Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak oğlunun mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi yapılarak gerçeğin ortaya çıkarılması için soluğu savcılıkta aldı. Hem Karabulut hem de Garipoğlu ailelerinin ‘Mezar açılsın’ talebi üzerine savcılık önemli bir karar verdi

OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİ İSTENDİ

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan Cem Garipoğlu’nun otopsi işlemi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarının hazırlanıp savcılığa gönderilmesini istediği ortaya çıktı. Dosyaya geçtiğimiz ay bilirkişi atandığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Savcılığın atadığı bilirkişiye 15 Mart’a kadar süre verdiği öğrenilirken, bilirkişinin Garipoğlu’nun otopsisi sırasında tutulan tutanak ve görüntülerini inceleyerek, raporunu kısa bir sürede mahkemeye sunması bekleniyor.

“MEZAR AÇILMALIDIR”

Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın otopsi fotoğraf ve videolarının bilirkişiye teslim edilmesi ve bu konuda bilirkişi incelemesi yaptırılmasının son derece önemli olduğunu söyleyerek, “Dosyada bunca delil varken, kamu vicdanı bu kadar rahatsızken mutlaka Feth-i Kabir  (Mezar açılması) işlemi yapılmalıdır” dedi.

Kaynak: TELE1