Cem Dizdar ve Emre Belözoğlu canlı yayında birbirine girdi

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 1:49 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 1:55 pm

Serkan Yetkin ve Cem Dizdar, UEFA’dan Emre Belözoğlu’na gelen cezayı yorumladı. Programdaki sözlere sinirlenen Başakşehir teknik sorumlusu Belözoğlu, telefonla katıldığı yayında Cem Dizdar ile tartışmaya girdi.

TRT Spor’da Serkan Yetkin ve Cem Dizdar’ın bulunduğu programda Süper Lig takımlarından Başakşehir’de teknik sorumlu Emre Belözoğlu’na v UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu’ndan gelen men cezası ve Başakşehir kulübüne verilen 10 bin Euro para cezası yorumlandı. Dizdar’ın pro lisans ile ilgili yorumları üzerine Emre Belözoğlu canlı yayına telefonla katıldı.

Emre Belözoğlu UEFA’dan men edildi

“KULÜBENİN İÇİNDEYİM”

UEFA’dan kendisine gelen ceza ile ilgili konuşan Belözoğlu, “Netanya maçından sonra UEFA’dan bir yazı geldi. 10 bin dolar ceza aldık. Kulübenin içinde takımı ben yönettim. Sanki ben kulübenin içinde değilmişim gibi haberler servis ediliyor. Avrupa’da 6 maçta namağlup ve 4 galibiyet almış bir takımın başındayım. Ondan sonraki maçlarda da kulübedeydim” dedi.

“BENİMLE ŞAHSİ SORUNUN VAR”

Belözoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Cem Dizdar’ın benimle şahsi bir derdi olduğunu biliyorum. Futbolculuk dönemimden beri var… Benim kimseyle şahsi problemim olamaz. Ben devlet televizyonunda yorum yapan biriyle şahsi problem olamaz. Serkan Bey siz de buna katkı yapıyorsunuz.”

“PRO LİSANSI OLMAYAN TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPAMAZ DİYEMEZSİNİZ”

Başakşehir teknik sorumlusu, Avrupa’da devam eden takımın hocası yokmuş gibi konuşulduğunu iddia etti. Belözoğlu, “Pro lisansı olmayan bir teknik adam, teknik direktörlük yapamaz diyemezsiniz. Okan Buruk, Sergen Yalçın… Herkese bu haklar tanındı. Biz de bu yoldan geçeceğiz. Kibirli biri değilim” dedi.

“HAKKANİYETLİ OLUN”

Belözoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Ben hakkaniyetli olmaya çalışıyorsam devletin kanalında yorum yapan insanlar olarak benimle derdiniz varsa 6 maçta 4 galibiyet alan birinin hakkını verin. Oyunculuğumuzu beğendiremedik.”

Cem Dizdar: Genç teknik direktörleri destekleme zorunluluğum var mı?

Daha sonra Emre Belözoğlu ile Cem Dizdar karşılıklı konuşmaya başladı. Diyalaog şöyle gelişti:

Cem Dizdar: Devletin kanalı dedin ya benim bu kanalda ülke tarihinin en iyi orta saha oyuncu Emre Belözoğlu demem 50 kez olmuştur. Benim bir derdim olduğunu söylüyorsunuz. Derde dair bir bilgi vermiyorsunuz. Benim genç teknik direktörleri desteklemem gibi bir zorunluluğum var mı?

Emre Belözolğu: Sizin fikriniz var, bilginiz yok. Diploma konusunda bilginiz yok. Benim lisansımız hakkında fikriniz yok.

Cem Dizdar: Sayın Belözoğlu…

Emre Belözoğlu: Bana sayın demeniz gerekmez.

Emre Belözoğlu: Bu ülke beni yaşlandırdı

Cem Dizdar: Ben TFF’nin uygulamasını eleştirdim sizinle kişisel bir derdim yok.

Emre Belözoğlu: Bu ülke yaşlandırdı. Bu ülkede doğruyu konuşmak zor. Hayatım yanlış haberleri düzeltmeye çalışmakla geçti. 4 hafta önce yazılmış bir yazıyı bugün gündeme getirmek doğru değil.

Emre Belözoğlu: Teknik direktör abilerimiz bu yoldan geçti

Cem Dizdar: Kulüp 4 hafta önce açıklama yapsaydı. Size teknik direktörlük yapamazsınız demiyoruz. Ben çıksın konuşsun diyorum maçlardan sonra. Sistemi eleştiriyorum.

Emre Belözoğlu: Serkan Bey diyor. Teknik direktör abilerimiz de bu yoldan geçtiler.

Cem Dizdar: Söylediklerimde kişisel hiçbir şey yok.

Emre Belözoğlu: Futbolculuktan sonra teknik direktör olma hayali kuran biriyim ben. Genç arkadaşlarımız da bir süreç yaşıyor. Bizden önce pro-lisans bu kadar gündemde değildi.

Cem Dizdar: Liyakat yok değil ehliyet yok deniliyor. Bana dair fikrinizi bir gözden geçirin.

Emre Belözoğlu: Sizi tanımıyorum. Sizin eğitimli Türk futbolunu geliştiren bir kişiye benziyorsunuz. Ama bana karşı söylediklerinizden bir şeyler olduğunu anlıyorum.

Emre Belözoğlu: Bir süzgeç kurulmalı. Eğer siz 20-25 kişiye bu değerli belgeyi verecekseniz bu kuruldan geçmeli.

Cem Dizdar: Söylediğim tam da bu.

Emre Belözoğlu: Pro lisans üzerinden bunların liyakatı yok denmesi beni rahatsız ediyor. Bir antrenmanı bile saatlerce analiz ediyoruz.