Siyasi liderlerin tersine halk insanlığın yanında! Celtic taraftarından Filistin’e büyük destek

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 1:28 am - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 10:46 am

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İskoç temsilcisi Celtic ile İspanya ekibi Atletico Madrid arasındaki oynanan maçta İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye saldırıları nedeniyle taraftarlar, Filistin bayrağı açtı.

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu maçında, İskoç temsilcisi Celtic ile İspanya ekibi Atletico Madrid’in 2-2 berabere kaldığı maçın tamamında, İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye saldırıları nedeniyle taraftarlar, Filistin bayrağı açtı. Celtic taraftarları, maç öncesinde tribünün bir bölümünde Filistin bayraklı koreografi de yaptı. Filistin bayrakları açan Celtic taraftarı, “Yürü, yürü; yüreğindeki umutla; ve asla yalnız yürümeyeceksin!” sloganları attı.

KULÜP YÖNETİMİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Kulüp yönetiminin stada Filistin bayrağı sokulmasını yasaklaması ve engelleme çabalarına rağmen Celtic taraftarları, maç öncesinde tribünün bir bölümünde Filistin bayraklı koreografi de yaptı.

İFADE HAKKI VURGUSU

Celtic Taraftarlar Derneği, maçtan önce yaptıkları açıklamada, “Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını” ifade etmişti. Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin’e destek vermişti.