Celal Ülgen: FETÖ yargısında olanlar tekrar yaşanmaya başladı!

Yayın tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma 7:54 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma 7:54 pm

Avukat Celal Ülgen MİT görevlisi şehidin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu 8 gazeteci hakkında hazırlanan iddianameye, ‘Günlerdir söylüyorum, FETÖ yargısında olanlar yeniden yaşanmaya başlandı ‘ ifadeleriyle tepki gösterdi.

“MİT mensuplarının ve faaliyetlerinin ifşa edilmesi edilmesi” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gazeteci Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç, Murat Ağırel ile Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik tutuklanmıştı.

Avukat Celal Ülgen ise hazırlanan iddianameye, ‘Gene de dosyaya ve dayanak belgelere ulaştığımız için savunma görevimizi belirgin yapabilecek olmak güzel. Ne yapılmak istendiğini de iyi biliyoruz. Kimse yurtseverliğinden kuşku duyulmayacak gazeteciler için bu tür alçaltıcı ithamlarda bulunamaz. O zaman biz de itham ederiz. Yeni Odatv iddianamesinde itham TCK 329. maddesi yani Casusluk. Kime casusuluk yapıldı. Hangi bilgi hangi sır servis edildi? Salt sosyal medyada yapılan paylaşımlardan yola çıkarsanız büyük ve görkemli bir casus ordusuna ulaşabilirsiniz…

Günlerdir söylüyorum. FETÖ yargısında olanlar yeniden yaşanmaya başlandı diye… ddianamenin açıldığı bilgisi önce medyada yer aldı. Ama benzerlik bu değil. İddianın geniş ve şüphelileri alçaltıcı tutulması. FETÖ yarGısında casusluktan çok sayıda YURTSEVER yargılandı.’ sözleriyle tepki gösterdi.