Cedi Osman’ın takımı Cavaliers’dan Türkiye’ye deprem desteği

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 9:41 am - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 9:47 am

Milli Basketbolcu Cedi Osman’ın formasını giydiği NBA takımı Cleveland Cavaliers, Türkiye’de depremzedelere yardım eden ulusal ve yerel kuruluşlara destek olduklarını açıkladı.

Milli Basketbolcu Cedi Osman’ın formasını giydiği NBA takımı Cleveland Cavaliers, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan iki deprem bölgesindeki depremzedelere destek mesajı yayınladı.

Cleveland Cavaliers’ın sosyal medya hesabından paylaşılan yazılı mesajda, “Türkiye ve çevre bölgelerdeki yıkıcı depremlerden etkilenenlere yardım sağlayan yerel ve ulusal kuruluşlara destek olmak için çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Aynı paylaşımda yer alan videoda Cedi Osman ise İngilizce ve Türkçe olarak şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgünüm. Tüm halkımıza geçmiş olsun. Enkaz altındakilere bir an önce ulaşılmasını diliyorum. Dualarım, kalbim, aklım sizinle. Takım ve bireysel olarak da elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bir daha böyle bir felaket yaşamaması dileğiyle.”

RTÜK Başkanı Şahin ABD’de Cedi Osman için düzenlenen geceye katıldı