Çayın üretim merkezi Rize’de çay satışına kota getirildi

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2022 Salı 2:35 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 Salı 2:35 pm

Çay imalatının merkezi Rize’deki bir markette çay satışına kota getirildi. Markette çekilen görüntüde raflara “Çay çeşitleri satışı 1 adetle sınırlıdır” yazısı asıldığı görüldü.

Rize’de çekilen bir görüntü ekonomik krizin boyutunu gözler önüne serdi. Gazeteci İsmail Saymaz’ın paylaştığı görüntülerde, bir marketteki raflara “Çay çeşitleri satışı 1 adetle sınırlıdır” yazısının asıldığı görüldü. Çay üretiminin merkezi Rize’de, çay satışına kota getirilmesi sosyal medyada gündem oldu.

“BİR PAKETTEN FAZLASI ALINAMIYOR”

Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Burası Rize’nin çok ünlü marketlerinden biri. Çayın başkenti Rize’de markette çaya satış kotası getirilmiş. Bir paketten fazlası alınamıyor” dedi.

ÇAY ÜRETİCİLERİ ZAM TALEP EDİYOR

HalkTV’nin haberine göre, çay üreticileri uzun süredir yaş çay alım fiyatlarına ve destekleme bedellerine zam yapılmasını talep ediyor.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada “2022 Yılı Yaş Çay alım fiyatı 14 Mayıs 2022 tarihinde açıklandı ve çay alım fiyatlarına yüzde 73,12 oranında zam yapıldı. Destekleme ise 13 kuruştan 30 kuruşa çıkarıldı. Toplamda Yaş Çay alım fiyatlarına (destekleme dahil) yüzde 75 zam yapıldı” ifadelerini kullandı.

Ancak yaş çay alım fiyatlarının yüksek enflasyona karşı yenildiğini söyleyen Deniz, çay üreticisinin daha 1. sürgünde yoksullaştığını belirtti.

Çay, ölüm riskini azaltıyor