Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından Suriye’de Türk bayrağı yakıldı!

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 1:00 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 1:25 am

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye ile ilgili açıklamalarını protesto eden bir grup muhalif  Azez’de Türk bayrağı yaktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye açıklamaları ülkede muhalifler tarafından tepkiyle karşılandı. Açıklamaların ardından halk protesto için sokağa dökülürken Azez’de Türk bayrağının yakıldığı görüntüler ortaya çıktı.

ÇAVUŞOĞLU NE DEDİ?

Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Suriye Dışişleri Bakanı ile ayak üstü sohbeti olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruyu, “Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, ‘Sizi rejimle görüştürelim’ dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor.

Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz.” diye yanıtladı.

Çavuşoğlu, Suriye’ye yönelik olası yeni operasyona ilişkin de şu bilgileri verdi:

Operasyonda başka ülkelerle takvim oluşturmayız. Özellikle kazaların çıkmaması için orada bulunmaması gerekenler de dahil, bulunanlara da operasyonlarımız başladığı zaman bilgi veriyoruz. Sonuçta bizim amacımız teröristleri temizlemek. Özellikle Suriye’de bize saldıran hem de Suriye içinde bölücü bir ajandası olan teröristleri temizlemek için bu harekatları yapıyoruz. Bir taraftan sahada terörle mücadelemizi sürdürürken ASTANA formatının amacı, bu sorunu bir çözüme kavuşturmak. Bunun yolunun da siyasetten ve diplomasiden geçtiğini söylüyoruz.

Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya ile toplantı tarihini duyurdu