Çavuşoğlu’ndan Biden’a ‘mektup’ tepkisi: Kopyala yapıştır olmuş

Yayın tarihi: 9 Ekim 2021 Cumartesi 12:51 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi 1:15 pm

Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum halini bir yıllığına daha uzatan ABD Başkanı Joe Biden‘ın Kongre’ye gönderdiği mektuba Türkiye’den ilk tepki geldi.

Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum halini bir yıllığına daha uzatan ABD Başkanı Joe Biden’ın konuyla ilgili ABD Kongresi’ne gönderdiği bildirim mektubuna Türkiye’den ilk tepki geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mektup için “Kopyala-yapıştır olmuş” ifadesini kullandı, “Amerikan yönetimi Kongre’ye mektup yollarken ya da Amerikan halkına bilgi verirken doğruyu söylemiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı, “PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç” derken, “Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Türkiye’yi suçlamak yerine ABD kendi yanlış politikalarından vazgeçsin. Ayrıca Amerikan halkına da kongresine de daha dürüst davransın” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum halini bir yıllığına daha uzatmıştı. Biden, konuyla ilgili ABD Kongresi’ne bildirim mektubunda Türkiye’ye de atıfta bulunmuş ve Türkiye’nin Suriye’deki harekatının IŞİD’le mücadeleye zarar verdiğini söylemişti.

Biden’dan Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığına sert eleştiri