Çavuşoğlu’ndan Suriye mesajı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2022 Cuma 5:48 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma 5:48 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile istihbarat düzeyinde görüşmeler gerçekleştirildiğini anımsattı, diyalog mesajı verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’nın son dönemde görüşmek için yollar aradığı Suriye hükümeti için “Suriye rejimiyle yapıcı diyalog kurmamız gerekiyor bu Suriyeli mültecilerin geri dönmesi için önemli” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Roma’da düzenlenen 8. Akdeniz Diyaloğu Forumu’nun Özel Diyalog oturumunda yaptığı konuşmada, bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Suriye arasında istihbarat düzeyinde görüşmeler gerçekleştirildiğini anımsatan Çavuşoğlu, Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için, “Suriye rejimiyle yapıcı diyalog kurmamız gerekiyor” ifadelerini kulandı.

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi sürecine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “İsrail, Filistin konusundaki tutumumuzun değişmeyeceğini biliyor” dedi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı’na yönelik ise “İlkbahardan önce müzakere masası konusunda daha net bir tabloya sahip olacağımızı düşünüyorum. Pes etmeyeceğiz, çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan, Sergey Lavrov’a müzakere mesajı!