Çavuşoğlu’ndan gerilimi tırmandıracak açıklama! “Yunan kaşınmaya devam ediyor”

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 11:54 am - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 11:54 am

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim bir türlü dinmezken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan da ‘Yunanistan’ açıklaması geldi. Çavuşoğlu, “Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor, bu Yunanistan’a bir uyarıdır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Benim için Miçotakis diye biri yok” açıklamasıyla başlayan gerilim tırmanmaya devam ediyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in dün yaptığı açıklamaların ardından bugün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sert bir açıklama geldi.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız sonuçlarına katlanırsınız. Bu Yunanistan’a bir uyarıdır”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz ifadesini onların anlayacağı dilde kullandım” şeklindeki açıklamasına yanıt olarak “Ben de onların anlayacağı dilde kendilerine, Yunanistan’da dayılıklara geçit yok diyorum” demiş, Miçotakis’in “Dayılık yok” ifadesini Türkçe kullanması dikkat çekmişti.

Miçotakis, Erdoğan’a Türkçe yanıt verdi!