Miçotakis, Erdoğan’a Türkçe yanıt verdi!

Yayın tarihi: 11 Eylül 2022 Pazar 8:35 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 9:39 am

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Benim için Miçotakis diye biri yok” sözlerine gönderme yaparak “Ben hiçbir zaman ‘benim için Erdoğan diye biri yok’ demedim. Ben kendisiyle her zaman görüşmeye hazırım” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Selanik’te konuştu. Miçatokis son dönemde iyice gerilen Türkiye-Yunanistan ilişkilerine değindi. Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz ifadesini onların anlayacağı dilde kullandım” şeklindeki açıklamasına yanıt olarak “Ben de onların anlayacağı dilde kendilerine, Yunanistan’da dayılıklara geçit yok diyorum” dedi.

Miçotakis’in “Dayılık yok” ifadesini Türkçe kullanması dikkat çekti.

“BU AÇIKLAMALAR MİLLİYETÇİLİĞİ KÖRÜKLEMEKTEDİR”

BBC’den Stelyo Berberakis’in haberine göre, cumartesi akşamı yaptığı toplantıda “Türkiye’den yükselen aslanvari kükremeler bizi korkutmaz; Yunanistan’a yönelik ifadeler bizi korkutamaz” diyen Miçotakis şu ifadeleri kullandı:

“Yalnız Sayın Erdoğan’ın değil; son zamanlarda bütün Türk yöneticilerin Yunanistan’a yönelik yaptıkları suçlama ve açıklamalar kabul edilemez. Bu açıklamalar maalesef Türk kamuoyunu zehirlemekte, iyi komşuluk ilkelerini zedelemekte ve milliyetçiliği körüklemektedir”

Miçotakis, “Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkar mı?” sorusuna, “Savaş çıkarsa bu ancak Türkiye’nin egemenlik sahasına saldırmasıyla mümkün olabilir. Ama Türkiye’nin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Çünkü Türkiye, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü iyi tanımakta ve olası bir saldırı karşısında vereceğimiz karşılığın çok sert olacağını biliyor” yanıtını verdi.

“HİÇBİR ZAMAN ERDOĞAN DİYE BİRİ YOK DEMEDİM, GÖRÜŞMEYE HAZIRIM”

Tüm bu gergin duruma karşın Türkiye ile diyalog kapılarını açık tutmaya devam edeceğinden söz eden Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce kendisi için “benim için Miçotakis diye biri yok” ifadesine gönderme yaparak “Ben hiçbir zaman ‘benim için Erdoğan diye biri yok’ demedim. Ben kendisiyle her zaman görüşmeye hazırım. Görüşmeliyiz de” şeklinde konuştu.
Erdoğan’la görüşme ihtimali ile ilgili başka bir soruya da “Sayın Erdoğan ile tabii ki her zaman görüşmeye hazırım; ama illa görüşeceğiz diye boğazına da sarılacak değilim” yanıtını verdi.