Çavuşoğlu: Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2021 Salı 11:31 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 10:40 am

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Şu ana kadar Taliban‘ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile Ürdün’de ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesiyle Kabil’de bir boşluk oluştuğunu söyleyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Biz tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil. Aynı şekilde daha önce müzakereleri sürdüren Abdullah Abdullah, Hamid Karzai gibi önemli şahsiyetler hala Kabil’de ve Taliban’la görüşme hazırlıkları yapıyorlar.

Şu anda ülkenin bir sakinleşmesi lazım. Şu ana kadar Taliban’ın verdiği mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Gerek yabancılara gerek diplomatik misyonlara gerekse kendi halkına yönelik. Umarım eylemlerde de bunu görürüz. Biz Türkiye olarak kardeş Afganistan’ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını ve huzurunu desteklemeye devam edeceğiz.”

Erdoğan’ın “inancımızla ters bir yanı yok” dediği Taliban’dan kaçan yönetmeni Türk Elçiliği kurtardı