Çatışmada iki kişinin hayatını kaybettiği kahvehaneye geçmişte de saldırmışlar!

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 7:08 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 7:20 pm

İstanbul Güngören’de iki kişinin hayatını kaybettiği çatışmanın çıktığı kahvehaneye aynı saldırganların geçmişte iki kere daha saldırdıkları ortaya çıktı.

İstanbul Güngören’de dün akşam açılan ateşe yanıt verilmesiyle çıkan çatışmada iki kişinin hayatını kaybettiği kahvehane ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

DHA’nın aktardığına göre dün akşam kahvehaneye saldıran Berkay D., Hüseyin H., Ertan B., Burak E. daha önce de aynı kahvehaneye iki farklı zamanda saldırı düzenlemiş.

GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Saldırganların yaptığı diğer saldırıların görüntüleri ortaya çıktı.

2022 yılının Haziran ayında yapılan ilk saldırıda kahvehanede oturan Fatih E. yaralanmıştı. Görüntülerde, otomobille kahvehane önüne gelen 5 şüpheli, ve motosikletle gelen 2 şüpheli silahla ateş ettikten sonra, geldikleri otomobili bırakıp olay yerinden koşarak kaçıyor. İkinci saldırı ise 2023 yılının Ocak ayında düzenlendi. Görüntülerde, otomobille sokağa gelen şüphelilerden birinin hafif ticari araçtan inerek, kahvehaneye ve park halindeki otomobillere ateş açtığı görülüyor. Ardından saldırgan geldiği otomobile binerek olay yerinden uzaklaşıyor. Saldırıyı yapanların kahvehaneyi işletenleri kapatmaları yönünde tehdit ettiği ve para istedikleri öne sürüldü.

İstanbul’da kahvehaneye saldırı çatışmaya dönüştü: İki ölü dört yaralı