Canan Kaftancıoğlu’dan İstanbullulara çağrı: İşte o kahraman sensin! Yaptın yine yaparsın

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 10:07 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 10:07 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ikinci tur için İstanbullu seçmenlere “Yaptın yine yaparsın” başlıklı bir çağrı yaptı.

Türkiye gözünü 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması’na çevirdi.

Millet İttifakı’ndan ise sandığa gitmeyen seçmene yönelik çağrılar peşi sıra geliyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da 2019 yerel seçimlerinde 25 yılın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın CHP’ye geçmesini hatırlatarak İstanbullulara, “ Yaptın yine yaparsın” başlığıyla seslenen bir bildiri yayınladı.

İstanbul’da sandığa gitmeyen bir milyon seçmene de ayrıca seslenen Canan Kaftancıoğlu, “16 milyon İstanbullu, 11 milyon seçmensin sen. 1 milyonu henüz sandığa gitmemiş. Bekliyorsan eğer harekete geçmeyi, bekliyorsan eğer “Bir hakraman gelsin de kurtarsın” diye… Bil ki işte o kahraman sensin. Yaptın yine yaparsın. Sen, 11 milyon kahramansın!” ifadelerini kullandı.

KARARINI YARINA BIRAKMA”

Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

Yaparsın İstanbul!

Daha önce yaptın. Yine yaparsın

Bir memleketin bütün değişim umudu senin omuzlarındayken aldın o yükü. Sandıklara koştun. Sahip çıktın. Yerel seçimlerde destan yazdın. Şimdi yeniden yapma zamanı İstanbul.

Yüzdelerin, sayıların sana nasıl vız geldiğini gördü bu ülke. “Kazanamadı” dedikleri, “Kazanamaz” dedikleri zaman bile hakkını nasıl aldığını gördü tüm Türkiye. Omuz omuza verdiğinde önünde durulamadığında da!

16 milyon İstanbullu, 11 milyon seçmensin sen. 1 milyonu henüz sandığa gitmemiş. Bekliyorsan eğer harekete geçmeyi, bekliyorsan eğer “Bir hakraman gelsin de kurtarsın” diye… Bil ki işte o kahraman sensin. Yaptın yine yaparsın. Sen, 11 milyon kahramansın!

Sen, bu ülkesin… Sınırın Tuzla’dan değil Ardahan’dan başlar senin. Bir ucun Edirne’ye değil, tüm dünyaya uzanır. Sen DE-Ğİ-ŞE-CEK dersen, değişir.

Satın aldıkları evler karşılığında yabancılara vatandaşlık vererek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onurunu ayaklar altına alanlara, güzel ve kadim kentimizi göçmen deposu yapanlara karşı harekete geç.

30 liraya aldığın soğanla gittiğin eve 10 bin lira kira istendiği için harekete geç. Sana bunu yaşatanların yanına bırakma. Kararını yarına bırakma.

Sokaklarında kadınların tedirgin olmadan yürüyebilsin diye… “Sahipsiz kadınları sahiplendireceğiz” diyen terör uzantılarını Meclis’e sokanlara inat karanlığı dağıtmak için harekete geç.

Bir memleketin umudunun ardında sen varsın… Senin aklın, iraden ve vicdanın var.

Güzel memleketimizin ve memleketteki tüm çocuklarımızın vereceği her oya ihtiyacı var. Gücünü hisset, sandığa git ve değiştir İstanbul.

Yaparsın İstanbul!

Daha öne yaptın. Yine yaparsın!”

Özgür Özel ikinci tur videosu paylaştı: Harika haberlerim var