Canan Kaftancıoğlu “SaBıKa Holding” paylaşımından beraat etti

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 10:22 am - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 10:52 am

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “SaBıKa Holding Broşürü”yle ilgili sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle, “Cumhurbaşkanı’na ve devlet görevlisine hakaret” suçuyla İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu beraat etti.

CHP Genel Merkezi tarafından “paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği” ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı ‘SaBıKa Holding’ başlıklı broşür hazırlanmıştı. 15 Ekim 2021 tarihinde CHP’li bazı İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile partililer tarafından Beşiktaş ve Beyoğlu’nda broşürleri dağıtanlar hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı. 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Kaftancıoğlu, İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan Kaftancıoğlu beraat etti.

KAFTANCIOĞLU: YATIP KALKIP HAKARET EDENLER DAVALAR AÇIYOR

Bu memlekette sabah akşam yatıp kalkıp vatandaşa hakaret edenler, sabah akşam yatıp kalkıp bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyor. CHP olarak bizler, CHP İl Başkanı olarak ben kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret hem bizim hem de insani kültürümüzde yoktur. Ancak CHP olarak bizler hakikati ve gerçeği söylemek durumundayız. Bugün de yargı, siyaset rüşvet ilişkisinin anlatıldığı, bu halkın paralarının nasıl peşkeş çekildiğini anlatmak için hazırladığımız çalışmamızdan ötürü sabah akşam halka hakaret edenler tarafından dava açıldı. Dava beraat ile sonuçlandı.

ALTAN ÖYMEN: İLK DEFA GÜZEL BİR SONUÇLA KARŞILAŞTIM

Hakaret etmek bazıları için günlük olay. Her gün milyonlarca kişiye hakaret eden kimseler var. Onlar hakkında dava açılmıyor. Başkaları hakkında ise hakaret etmediği halde dava açılıyor. Bugün ben ilk defa güzel bir sonuçla karşılaştım.

İKİ YILDAN ALTI AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “devlet görevlisine hakaret” suçlamalarıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Aynı broşürü sosyal medya hesabından, “Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…” notuyla paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da aynı suçlamalardan dava açıldı. Bu kapsamda Kaftancıoğlu bugün İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

Mola bitti Canan Kaftancıoğlu serbest!