Canan Kaftancıoğlu hakkında mütalaa istendi

Yayın tarihi: 23 Eylül 2022 Cuma 2:14 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 2:14 pm

Canan Kaftancıoğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evinin fotoğraflarının izinsiz çekilmesine ilişkin 10 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle yargılandığı dosyanın mütalaa için savcıya gönderilmesine karar verildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle yargılandığı davanın duruşması Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Daha önce aynı davadan hakkında beraat kararı verilen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş da duruşmada tanık olarak dinlendi.

Duruşmada, Canan Kaftancıoğlu’nun avukatı tüm delillerin toplanmış olduğunu, somut olayda üzerine atılı suçun unsurlarının gerçekleşmediğini, daha önceden konuyla ilgili savcılığın takipsizlik kararı verdiğini ve müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Ara kararını oluşturan mahkeme, mütalaa verilmek üzere dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020 tarihinde İletişim Başkanı olan Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evin görüş alanına alarak cep telefonuyla fotoğraf çektiği anlatıldı. Bu şekilde kayda aldığı görüntüyü de Canan Kaftancıoğlu’na göndererek ifşa ettiği belirtildi. İddianamede, Kaftancıoğlu’nun “suç işlemeye tahrik” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından toplamda 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kaftancıoğlu’na Soylu’ya hakaret iddiasıyla 10 bin lira adli para cezası