Canan Kaftancıoğlu ‘diktatör’ davasından beraat etti

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 11:52 am - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 2:04 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘diktatör’ ifadesi nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, bir konuşmasındaki “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” ifadesi nedeniyle açılan davadan karar çıktı. 4 yıl 8 aya kadar hapsi istenen Kaftancıoğlu’nun beraatine karar verildi.

Duruşma çıkışında konuşan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Bugün seçime bir ay kala bir yandan sahada çalışırken bir yandan da böyle gelip mahkemelerde ifade verip çıkıyoruz. Bugün ne mutlu ki davamızdan beraat ettik. Bir toplantıda gençlere ‘Bu ülkede demokrasi yoluyla bir diktatörü göndereceğiz’ demiştim. Diktatör kavramının ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada bana beraat kararı verilmesinden ziyade, Mersin’de cezai ehliyeti olmayan bir kişinin ‘diktatör’ dediği için gözaltına alındığı bir ülke ve adaletten bahsediyoruz. 14 Mayıs’tan itibaren bu ülkede hukukun üstünlüğünün sağlandığı, yargı mensuplarının hukuk çerçevesinde çalıştığı ve birilerinin talimatıyla davaların açılmadığı ve mahkemelerin gerçek anlamda işlerini yaptığı süreçlere hep birlikte tanıklık edeceğiz. Kendisi her ne kadar bana sürekli dava açsa da ben kendisine bir kez daha geçmiş olsun diliyorum.”

İşte CHP’den seçmenlere ‘Seçime ne kadar hazırsınız’ testi