Senarist Can Yılmaz, ödül yarışmalarında soruların zorluk derecesinin düşmesine ve buna karşın zeka ile bilgi ikinci planda kalmasına tepki gösterdi.

Yazar ve senarist Can Yılmaz, televizyon ekranlarında yayınlanan bilgi yarışmalarıyla ilgili paylaşım yaptı. X hesabından paylaşım yan Can Yılmaz, soruların zorluk derecesinin hızla düştüğüne dikkat çekti. Can Yılmaz, artık 3 ile 5’i çarpamayan, karenin ne olduğunu arkadaşına soran yarışmacılarla karşılaşmanın olağan hale geldiğini söyledi.

Balıkçı ağları birbirine dolandı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı! Balıkçı ağları birbirine dolandı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı!

Can Yılmaz, “Yarışmalar artık sadece eğlence unsuru haline geldi; zeka ve bilgi, ikinci planda kaldı. Zeka, lüks bir meta gibi görülmeye başlandı” dedi.

'SORULAR DÜŞÜK ZEKA SEVİYESİNE GERİLEDİ'

Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Son yıllarda, ödüllü yarışmalardaki soruların zorluk derecesi hızla düştü. Artık 3 ile 5’i çarpamayan, kare'nin ne olduğunu arkadaşına soran ya da Haçlı Seferleri'ni 1940’larda arayan yarışmacılarla karşılaşmak olağan hale geldi. Sorular, "Ortalama zeka" seviyesinden "Düşük zeka" seviyesine kadar geriledi. Bu durum, toplumun bilgiye verdiği değerin azaldığını ve kültürel bir gerileme yaşandığını gösteriyor. Eskiden bilgi yarışmaları, bireylerin entelektüel gelişimini teşvik eder ve toplumun genel bilgi düzeyini yansıtırdı. ‘ZEKA LÜKS BİR META GİBİ GÖRÜNMEYE BAŞLADI’ Ancak, yarışmalar artık sadece eğlence unsuru haline geldi; zeka ve bilgi, ikinci planda kaldı. Zeka, lüks bir meta gibi görülmeye başlandı ve bu durum, eğlence sektörünün ötesine geçerek, toplumsal bir mesele haline geldi. Geriye dönüş yaşanır mı? Atatürk’ün 1923 de Ankara’da değil, 1881 de Selanik’te doğduğunu öğretmeye başlarsak neden olmasın…”

https://tele1.com.tr/masterchef-yarismacilarinin-haftalik-ucretleri-gundem-oldu-1128571/

Kaynak: HABER MERKEZİ