Can Tanrıyar hakkında tahliye kararı

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 2:40 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 2:41 pm

‘Nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklu yargılanan Uçankuş TV sahibi Can Tanrıyar’ın tahliyesine karar verildi.

Firari Muhammed Yakut’a videolarında kullanması için bilgi ve belge sızdırma, ‘kişisel verileri ele geçirme veya yayma’ ve ‘yağmaya teşebbüs’ suçlarından 7 aydır tutuklu bulunan Uçankuş TV sahibi Can Tanrıyar’ın ilk duruşmada tahliyesine karar verildi.

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu Tanrıyar ile eşi Tamar Tanrıyar katıldı. Halk TV’nin haberine göre ‘yağma’ suçlamasını kabul etmeyen Tanrıyar, Metin Güneş ile aralarındaki ilişkinin, yaptırılmak istenen bir takım şantaj amaçlı haberler nedeni ile bozulduğunu öne sürdü.

Uçankuş TV’nin sahibi Can Tanrıyar tutuklandı

‘YAKUT İLE 2-3 KEZ GÖRÜŞTÜM’

“Maslak’ta şirketimiz basıldı. Ben ve eşim darp edildik” diyen Tanrıyar, Muhammed Yakut ile de 2 veya 3 kez yüz yüze görüştüğünü anlattı. Kendisinden fazla para talebinde bulunulduğunu iddia eden Tanrıyar “Tamamen mağdur biziz. Çocuklarıma haber göndermişler. Benim için ‘Ne yaparsa yapsın. Onu 1 sene içeride tutacağız’ diye” ifadelerini kullandı. Dinlenen Tamar Tanrıyar ise, dosyanın diğer sanığı Muhammed Yakut ile bir kez bir araya bile gelmediğini söyledi.

SİVEREK: TANRIYAR, GÜNEŞ’İ TEHDİT ETTİ

Metin Güneş ve oğlunun tanığı olarak dinlenen Fevzi Siverek ise “Metin Güneş’i de Can Tanrıyar’ı da uzun yıllardır tanırım. Muhammed Yakut’u ise 30 yıldır tanırım” dedi. Siverek, Güneş ve Tanrıyar arasındaki alacak-verecek sorunun çözümü için hakem olarak atandığını kaydetti. Siverek. Yürütülen görüşmelerin devamında Can Tanrıyar’ın ödeme yapmayacağını belirterek Metin Güneş’i mafya ile tehdit etmeye başladığını öne sürdü.

Siverek, Muhammed Yakut ile, yayınlara başladıktan sonra kendisi ile görüştüğünü bu kişinin yaptıkları görüşmenin de kaydını yayımladığını kaydetti.

MAHKEME, CAN TANRIYAR’I TAHLİYE ETTİ

Duruşmaya baba-oğul Güneş’i ise avukatları temsil etti. Müşteki avukatları “Sanıkların savunmaları suçtan kurtulmaya yönelik” ifadelerini kullandı. Duruşma savcı Can Tanrıyar’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ise, Tanrıyar’ın tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Kaynak: TELE1