Can Dündar’a silahla saldırmıştı! Murat Şahin’in yeni suç işlediği için adli kontrolü bozuldu

Yayın tarihi: 28 Aralık 2023 Perşembe 5:12 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe 5:13 pm

Gazeteci Can Dündar‘a silahlı saldırı davasında aldığı ceza için Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’na (HAGB) karar verilen sanık Murat Şahin adli denetim süresi içinde yeniden kasıtlı suç işledi. Şahin’e Can Dündar’a saldırı davasından verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 500 lira adli para cezası hükmünün açıklanmasına karar verildi.

Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıda bulunan ve NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın silahla yaralanmasına neden olan Murat Şahin hakkında yargılandığı davada verilen cezaya HAGB uygulanmıştı. Şahin hakkında, denetim süresi içinde yeniden kasıtlı suç işlediği gerekçesiyle verilen cezanın açıklanmasına karar verildi.

İçişleri Bakanlığı Can Dündar’ı terörden arananlar listesine ekledi!

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan sanık Murat Şahin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada, müdahil Yağız Şenkal ile taraf avukatları da hazır bulundu. Savunması sorulan sanık Şahin, beraatine karar verilmesini talep etti.Müdahil Yağız Şenkal ise sanıkla ilgili şikayetinin devam ettiğini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığa 8 Temmuz 2021’de “silahla tehdit”, “kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından hapis cezası verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını hatırlattı.

CAN DÜNDAR DAVASINDA VERİLEN KARAR AÇIKLANDI

Sanığın denetim süresi içerisinde yeniden kasıtlı olarak suç işlediğini, bu suçtan verilen kararın da kesinleştiğini belirten mahkeme, bu nedenle sanığa verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 500 lira adli para cezası hükmünün açıklanmasına karar verdi.

 

Kaynak: TELE1