Can Candan mahkeme kararıyla ikinci kez Boğaziçi’ne geri dönüyor

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 7:13 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 7:13 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne atadığı kayyum rektörüm görevine son verdiği Akademisyen Can Candan’ın mahkeme kararıyla ikinci kez üniversiteye döndü.

Kayyum rektör Naci İnci, mahkeme kararına rağmen Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi Can Candan’ın görevine ikinci kez son verdi.

Candan, ikinci kez göreve iadesi için yargıya başvurdu. Candan, Twitter hesabından lehinde karar çıktığını şu sözlerle duyurdu:

“Ve beklediğim karar çıktı! İdare mahkeme, @UniBogazici
kayyım yönetiminin 16.07.2022 tarihinden geçerli görevden alınmam işlemini de hukuksuz buldu! 311 gün geçti o tarihten bu yana ve ben ikinci kez üniversiteme geri dönüyorum! Nerede kalmıştık? #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz!”

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Candan, 16 Temmuz 2021’de görevden alınmış, 3 Ağustos 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

Candan, 26 Mart 2022’de mahkeme kararıyla üniversiteye geri dönmüştü. Ancak, 10 Ağustos 2022’de Candan, üniversite ilişiğinin kesildiğini duyurmuştu.

 

Boğaziçi’ne geri dönen Can Candan davul zurna ile karşılandı