Boğaziçi’ne geri dönen Can Candan davul zurna ile karşılandı

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 12:48 pm - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 12:53 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Naci İnci’nin derslerine son verdiği  akademisyen Can Candan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası Boğaziçi Üniversitesi’ne geri döndü. Candan, üniversiteye girişinde öğrencileri tarafından davul zurna ile karşılandı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, rektör Naci İnci tarafından görevine son verilen ve daha sonra mahkeme kararı ile üniversiteye geri dönen akademisyen Can Candan’ı, Boğaziçi Üniversitesi girişinde davul ve zurna ile karşıladı. Boğaziçi öğrencilerinin Can Candan’ı davul zurna ile karşıladığı görüntüler Boğaziçi TV’nin Twitter hesabından paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevine, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından son verilmişti. Candan, 13 Ağustos 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün kararına karşı yargıya başvurdu ve yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtı.

Birinci derece mahkemenin ‘ret’ kararına yapılan itiraz sonrasında dosyayı değerlendiren İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yedinci İdare Dava Dairesi, Candan’a ilişkin üniversitenin işleminin yürütmesini durdurdu.

Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Candan, “İşe iade davası devam ediyor. Bu ara karar, birinci mahkemenin ret kararını ikinci kez bozan bölge idare mahkemesi tarafından verildi. Esas karar verilene kadar bu karar değişmeyecek. Yani esas karar verilene kadar görevime dönüyorum” dedi.

Mahkemeden Naci İnci’nin Can Candan kararı için yürütmeyi durdurma kararı