Can Atalay kararına tepkiler sürüyor! “Özgürlük ve demokrasi için direneceğiz”

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 7:39 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 7:39 pm

AYM’nin kararlarına rağmen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik eylemlerde, “Özgürlük ve demokrasi için direneceğiz” mesajı verildi.

Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) hakkında iki kez “hak ihlali” kararı vermesine rağmen TBMM’de Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin mahkumiyet kararı okunarak TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik tepkiler artıyor.

Karara tepki göstermek isteyen yurttaşlar Adana ve Gaziantep’te bir araya geldi.

“ANAYASA’NIN OLMADIĞI TBMM TARAFINDAN TESCİLLENDİ”

TİP Gaziantep İl Örgütü’nün çağrısıyla Balıklı Parkı’nda düzenlenen eyleme Antep Emek ve Demokrasi Güçleri de destek verdi.

TİP adına konuşan Mehmet Enes Yılmaz, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen bu darbe girişiminin bir ortağı haline gelmiştir. Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı TBMM tarafından tescillenmiştir. Sanılmasın ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz, ‘öyle olsun’ diyeceğiz. Biz bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz. Bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak bir payı olanlara, kararın altına imza atanlara sesleniyoruz: Bu ülkenin tarihinin en aydınlık sayfalarından biri olan Gezi Direnişi’ni kirletebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ölüme mahkum ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

ADANA’DA ORTAK ORTAK EYLEM

TİP Adana İl Örgütü’nün çağrısıyla İsmet İnönü Parkı’nda düzenleben eyleme pek çok siyasi parti, sendika ve meslek örgütü destek verdi.

TİP Adana İl Başkan Yardımcısı Azan Baran Emiroğlu, Can Atalay’ın dün yayınladığı mektubu okudu.

KESK Dönem Sözcüsü Belgin Işık, birlikte mücadele çağrısı yaparak, “ Halkın iradesini, anayasayı yok sayan bu darbe zihniyeti karşısında bizler adalet, hukuk, emek, özgürlük, demokrasi, laiklik ve eşitlik için birleşik mücadelemizle direneceğiz” şeklinde konuştu.

Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten de Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin ülkenin anayasal sorunu olduğunu belirtti.

Sol Parti Adana İl Başkanı Halil İbrahim Kaya da ülkede adaletin kalmadığını belirterek, Can Atalay’a özgürlük için birleşme çağrısında bulundu.

ÇHD İl Başkanı Baran Taygun Metin ise mücadeleyi sokakta sürdüreceklerini söyledi.

Bahçeli ve Destici’den Can Atalay eylemlerine tehdit: Bedeli ağır olur

AYM’nin kararına rağmen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik eylemlerde, “Özgürlük ve demokrasi için direneceğiz” mesajı verildi.

Kaynak: TELE1