Bahçeli ve Destici’den Can Atalay eylemlerine tehdit: Bedeli ağır olur

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 4:24 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 4:28 pm

MHP lideri Devlet Bahçeli, Can Atalay‘ın milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine yapılan eylem çağrılarına “Hiç kimse bedeli ve sonuçları çok ağır olacak bir yanlışın faili olmamalıdır” dedi. BBP lideri Destici de benzer sözlerle eylemleri tehdit etti.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında iki kez “hak ihlali” kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararı Meclis’te okundu. Kararın okunmasının ardından Atalay’ın vekilliği düşürüldü. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ,Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

EYLEMLERE TEHDİT

Bahçeli karara ilişkin “Adalet yerini bulmuştur” değerlendirmesi yaptı. Bahçeli, karara yönelik yapılacak tepki eylemlerine karşı da “Sokağı ve kanunsuz direnişi adres gösterenler, dahası ülkemiz aleyhine her türlü pozisyonun alınmasından bahsedenler husumet figüranlarıdır. Hiç kimse bedeli ve sonuçları çok ağır olacak bir yanlışın faili olmamalıdır” dedi.

Bahçeli’nin “X” hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

“Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giymiş olan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin verdiği adil, hakkaniyetli ve hukuk temelli kararın, TBMM’nin dünkü birleşiminde okunmasıyla ilgili şahsın milletvekilliği düşürülmüş, nitekim adalet yerini bulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, suçluyu koruma imtiyazı veya bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkı olamaz. Demokrasiye, milli huzur ve güvenliğimize darbeye tevessül eden Anayasa Mahkemesi’dir. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Mahkemesi’nin medya gücünü arkasına alarak ilerlettiği vesayetçi, art niyetli, peşin hükümlü, siyasi hüviyetli sakat ve sancılı tutumunu reddetmiş, Anayasa’nın 84’üncü maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde kesinleşmiş mahkeme kararının gereğini yapmıştır. Millet iradesi demokrasi ve hukuk namusuna sahip çıkmıştır. Şerafettin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin hitamında yeni bir gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir. Sokağı ve kanunsuz direnişi adres gösterenler, dahası ülkemiz aleyhine her türlü pozisyonun alınmasından bahsedenler husumet figüranlarıdır. Hiç kimse bedeli ve sonuçları çok ağır olacak bir yanlışın faili olmamalıdır. Türkiye’nin anarşiye ve sokak diline teslimiyeti sadece ham bir hayaldir. Demokrasiye ve hukuka saygı herkesin, hepimizin temel sorumluluğudur. Şuur kaybının pençesinde bu sorumluluğun hilafına hareket edenleri ne tarih ne de millet affetmeyecektir.”

DESTİCİ DE TEHDİT ETTİ

TİP’li Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın Meclis’te okutulmasını destekleyen Destici de, “Farklı partilerden PKK’nın siyasi uzantısı partiler ve onların dostu olan işbirlikçisi partilere mensup milletvekilleri, kararın okunmasına engel olmak için kürsüye yürüdüler ve Meclisin çalışmasına engel olmaya çalıştılar. Anayasa Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve kurumlarının üzerinde değildir. Her kurumun kendi görüş ve sorumluluk alanında kalma yükümlülüğü vardır. Anayasa Mahkemesi de bundan muaf değildir” diye konuştu.

“Türkiye İşçi Partisinin, Meclis’teki provokasyonu sokağa taşıma gayretlerini şiddetle kınadığını” söyleyen Destici, Kobani ve Gezi eylemlerini anımsatarak, “Şimdi yeni bir ayaklanma çağrısı yapanlar, her alanda bedelini ödeyeceklerini unutmasınlar” dedi.

Can Atalay’a Gergerlioğlu kararı uygulanır mı? Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç anlattı

Özgür Özel’den Can Atalay için direniş çağrısı

Kaynak: TELE1