Can Atalay, babası Mustafa Atalay’a vekilliği düşürülmeden önce ne dedi?

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 9:42 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 9:57 pm

AYM kararlarına rağmen milletvekilliği düşürülen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın babası Mustafa Atalay, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinden önce, “Yargı tuzak kuruyor” dediğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) hakkında iki kere “hak ihlali kararı vermesine rağmen AKP/MHP-Yargı darbesiyle TBMM’de okunan kararla milletvekilliği düşürülen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programıma konuk oldu.

Mustafa Atalay, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinden önce yaptığı görüşmede “Yargı tuzak kuruyor” dediğini aktardı.

Mustafa Atalay, “Son aylarda konumuz AYM’ye başvurular, Yargıtay’ın yaptığı tuzaklar. Dün de düşürülmeden önce konuştuk. Aynen şunu söyledi, ‘Devlet tuzak kuruyor’ dedi, ‘Yargı tuzak kuruyor’ dedi” şeklinde konuştu.

AİLENİN HAZIRLADIĞI METNİ OKUDU

Mustafa Atalay ayrıca canlı yayında aile olarak Can Atalay hakkında yapılan hukuksuz uygulamaya dair hazırladıkları metni de okudu.

Mustafa Atalay’ın seslendirdiği metinde şu ifadeler yer aldı:

“Sizler Can’dan herhangi bir şey almadınız. Can Atalay’ın hak ve adalet savunuculuğuyla kazandığı itibar, halkın temsilcisi olma sıfatlarından hiçbirini alamazsınız. Olan şudur: İlgili kağıdı okutanlar, okuyanlar, destekleyenler, sessiz kalanlar bundan sonra silemeyecekleri Anayasa’yı çiğnemenin etiketini taşıyacaklar. Can Atalay nerede olursa olsun dün olduğu gibi yarın da halkın temsilcisidir. Anayasa ve hukuk O’nun arkasındadır. Dert edinmesi gerekenler Anayasa’yı ve hukuku çiğneyenlerdir. Can Atalay’ın özgürlüüğü için karmaşık yollara gerek yoktur. Usul dışı her yol yeni tartışma ve karmaşa demektir. Yapılması gereken Anayasa’nın açık hükümlerini uygulamaktır.”

Can Atalay kararına tepkiler sürüyor! “Özgürlük ve demokrasi için direneceğiz”

Kaynak: TELE1