Camide vakalar artınca hırsız albümü yaptılar

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 11:05 am - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 11:05 am

İstanbul Sultangazi’de bir camide yaşanan hırsızlık vakaları cemaati canından bezdirdi. Camide son olarak musluk çalınırken, vatandaşları bilgilendirmek için daha önceki hırsızlık vakası şüphelilerinin de yer aldığı bir ‘hırsız’ köşesi yapıldı.

Olay, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Veli Ağa Camii’nde 18 Haziran Pazar günü saat 19.00 sularında yaşandı. DHA’nın aktardığı bilgiye göre, camiye gelen bir şüpheli şadırvandaki musluğu çalıp kayıplara karıştı.

Akşam namazı için şadırvana gelenler, suların boşa aktığını ve muslukların yerinden söküldüğünü gördü. Cemaat, durumu caminin imamı ve müezzinine bildirdi. Kamera görüntülerini izleyen müezzin, muslukların çalındığını fark etti.

HIRSIZLIK ŞÜPHELİLERİNİN FOTOĞRAFI ASILDI

Son aylarda camide yaşanan hırsızlık olayları üzerine caminin dernek yöneticileri, çareyi şüphelileri ifşa etmekte buldu. Dernek yöneticileri, Musluk hırsızı ve daha önce cemaatin ayakkabılarını çalan bir başka şüphelinin fotoğraflarını caminin girişindeki duvara ve şadırvana astı.

“YORULDUK ARTIK”

Cami cemaatinden Kadir Ünlü, “Biz ikindi namazından çıktık. Akşam namazına doğru arkadaşın bir tanesi muslukların aktığını söyledi. Kendisine kapatmasını söyledim. O da muslukların yerinde olmadığını, söküldüğünü söyledi. İçeri girdim, beş tane musluğun olmadığını gördüm. Çok enteresan bir olay. Biz bu olaylardan yorulduk artık. Cam, çerçeve bile çaldılar. Sürekli hırsızlık oluyor. Bunun önüne nasıl geçeceğiz bilmiyorum” dedi.

Namaz kılmak için camiye gelen ve duvara yapıştırılan şüphelilerin fotoğraflarını gören bazı cami cemaati ise, şaşkınlık yaşadı. Bir kişi, yaşanan olaydan duvardaki fotoğrafları gördükten sonra haberdar olduğunu söyledi.

Cami tuvaletine giren hırsız kasadaki paraları aldı