Çalışmaya giden tarım işçisi lastik değiştirirken zincirleme kazaya karıştı: iki ölü dokuz yaralı

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2023 Cuma 11:03 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma 2:38 pm

Tarım işçisi Ferdi Taş ve yanındakilerin patlayan lastiği değiştirmeye çalıştığı sırada iki otomobil lastik değiştirenlere çarptı. Kaza sonucu iki kişi hayatını kaybederken dokuz kişi yaralandı.

Ankara-Niğde Otoyolu Ortaköy gişeler yakınlarında İstanbul’dan Aksaray’a tarım işçisi olarak giden Ferdi Taş yönetimindeki otomobilin lastiği patladı. Ferdi Taş ile araçtakiler patlayan lastiği değiştirmek için araçtan indi. Bu sırada Hüseyin Büyük yönetimindeki hafif ticari araç ile Mehmet Deliaslan yönetimindeki plakalı otomobil, lastiği değiştirilen park halindeki otomobile ve orada bulunanlara çarptı.

Zincirleme kazada sürücülerden Mehmet Deliaslan ile yanında bulunan ve üzerinden kimlik çıkmayan 20 yaşlarında bir erkek yaşamını yitirdi. Diğer sürücü Ferdi Taş, yanındaki yedi yaşındaki Bektaş Taş, dokuz yaşındaki Narin Taş, yedi yaşındaki Bektaş Taş, 14 yaşındaki Havin Taş, 19 yaşındaki Muharrem Taş, Mahsuni Ateş, Tekin Eşme ve diğer araç sürücüsü Hüseyin Büyük yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı 9 kişi, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı sürücü Ferdi Taş’ın başka bir araçta bulunan ağabeyi Umut Taş, DHA’ya yaptığı açıklamada, ”Biz İstanbul’dan Aksaray’a tarlada çalışmak için üç araçla geliyorduk. Kardeşimin aracı bizden biraz öndeydi. Lastiği patlamış. Beni arayıp ‘ağabey lastiğim patladı’ dedi. Biz onların bulunduğu yere yaklaştığımız sırada kazayı gördük. Bizimkiler lastiği değiştirirken bir araç çarpmış. Ardından diğer araç çarpmış. Üç araç birbirine girdi.” dedi.

ARAYIP GERİ DÖNMELERİNİ İSTEMİŞ

Mehmet Uğur Kuruk’un, Mehmet Deliaslan’ın bir süre önce evlenmek için istemeye gittiği kız arkadaşı Özlem Tok’un oğlu olduğu ortaya çıktı. Deliaslan’ın, Mehmet Uğur’a, ‘Gel sana takla güvercini alalım’ diyerek Kırşehir’den Niğde’ye gitmek için yola çıktıkları öğrenildi. Durumdan habersiz olan Özlem Tok’un ise Deliaslan’ı telefonla arayıp, oğlunu götürmesine tepki gösterip, geri dönmelerini söylediği belirtildi.

ESKİ EŞİNE SALDIRMAYA ÇALIŞTI

Öte yandan kazayı duyup gelen Mehmet Uğur Kuruk’un babası Yaşar Kuruk, hastanenin acil servisi önünde bekleyen eski eşi Özlem Tok’a, tepki gösterip, saldırmak istedi.

Polis ve güvenlik görevlileri, araya girip, saldırıyı engelledi. Cenazeler, otopsinin ardından Kırşehir’e gönderilecek.

İstanbul’da zincirleme kaza! 16 araç birbirine girdi, 5 yaralı