Çadır satan Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık hakkındaki tweetleri engelletti

Yayın tarihi: 14 Nisan 2023 Cuma 10:01 am - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 10:01 am

Deprem felaketinde çadır ve gıda satışı yapan Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık, hakkında paylaşılan tweetlere erişim engeli getirtti. Kınık’ın erişim engeli talebi aynı gün kabul edildi.

Kerem Kınık başkanlığındaki Kızılay’ın, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yaşanan ve resmi rakamlara göre 50 bin kişinin hayatını kaybettiği depremler esnasında yardım kuruluşlarına çadır ve gıda malzemesi sattığı ortaya çıkmış, bunun üzerine Kınık ve Kızılay büyük tepki görmüştü.

Kızılay’ın deprem bölgesinde afetzedelere ücretsiz bir şekilde ulaştırması gereken çadırları Türk Eczacılar Birliği ile şarkıcı Haluk Levent’in başkanlığındaki Anadolu Halk ve Barış Platformu’na (AHBAP) satması nedeniyle Kınık’a yönelik eleştiri ve istifa çağrıları devam ederken Kınık, hakkındaki tweetler için erişim engeli kararı aldırdı.

Azalan kan stokları yüzünden ameliyatlar erteleniyor

SEKİZ TWEET ENGELLENDİ

Freewebturkey’in haberine göre; Ali Safa Korkut’un haberine göre hakkında atılan sekiz tweet için 16 Mart’ta erişim engeli başvurusu yapan Kınık’ın talebi aynı gün kabul edildi ve ilgili tweetler, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinin 16 Mart 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi.

İmamoğlu Kızılay’a kan bağışladı

GÖKBAKAR’A VERDİĞİ YANITLA İLGİLİ TWEET DE ENGELLENDİ

Oyuncu Şahan Gökbakar da Kınık’a tepki göstermiş ve “12 ayrı yönetim kurulu başkanlığından toplam 306 bin lira maaş aldığınız yazıyor. Bütün bunları bırakalım, niye kızdı insanlar size ve neden istifa etmelisiniz? Çünkü afet anında çadır sattınız. Özür dileyip görevi bırakın! Gerisi boş” yazılı bir tweet atmıştı.

Kınık ise Gökbakar’ın tweetini alıntılayarak bunun bir iftira olduğunu iddia etmişti.. Erişime engellenen tweetler arasında bir kullanıcının Kınık’ın ilgili tweetine verdiği yanıtı içeren bir tweet de yer alıyor.