Çadır kentlere yurt dışından kaç çadır geldi?

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 9:52 am - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 9:52 am

Deprem bölgesine 70 bin çadırın geldiği, 55 bin çadırın ise sevkiyat için beklediği açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerden Gaziantep’te, depremle ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yurt dışından gelen yardımlar hakkında bilgi veren Mevlüt Çavuşoğlu; 102 ülkenin yardım teklifinde bulunduğunu, 23 ülkenin görevini tamamladığını ve 65 ülkenin sahada çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

222 BİN ÇADIR

Çavuşoğlu ayrıca yurt dışından 222 binden fazla çadır bulunduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Bizim arkadaşlarımız tüm misyonumuz ile çadır üreten ülkelerdeki girişimlerimiz sayesinde bugüne kadar 222 binden fazla çadır bulduk. Bunların 120 bini ülkelerin taahhüt ettiği çadırlar. 102 bini de bizim sipariş verdiğimiz çadırlar. 70 bini ülkemize geldi. 55 bini sevkiyat için bekliyor. Bunun için uçakta bulmak lazım. Bir taraftan THY diğer yandan NATO ülkelerinin uçakları ile nakliye uçakları ile getirmeye çalışıyoruz. Bazı dost ve kardeş ülkelerin tahsis ettiği kargo uçakları ile çalışmalarımız sürüyor. Bunları getirmeye çalışıyoruz. Yola çıkan konteynır var. Buradaki çabalara yurt dışından destek vermeye çalışıyoruz”

Çadır eksiğinin olduğu Adıyaman’dan bit ve uyuz salgını uyarısı