Çadır eksiğinin olduğu Adıyaman’dan bit ve uyuz salgını uyarısı

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 12:31 am - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 1:52 am

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adıyaman Merkez’de çadır eksiği olduğunu, köylerde çadırların neredeyse hiç olmadığını ve bit ve uyuz salgınının başladığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Adıyaman’daki son durum hakkında bilgi verdi.

Adıyaman’ın merkezinde çadır eksiğinin olduğunu, felaketin 12’nci günü olmasına rağmen Adıyaman’ın köylerinde ise çadır olmadığını belirten ve kendisi de Eczacı olan Özgür Özel, Türk Eczacılar Birliği’nin bölgede bit ve uyuz salgını başladığı yönünde alarm verdiğine vurgu yaptı.

Özel, “İki gün sonra iki hafta olacak. 1999 depremini 3 gün çadırsız geçirdi insanlar diye hükümeti eleştirenler, iki hafta vatandaşını bu karda kışta vatandaşını çadırsız bıraktılar. Adıyaman’ın hızla çadıra, hızla konteyner kentlere, hızla seyyar tuvalete, hızla seyyar banyoya ihtiyacı var. Bugün Türk Eczacıları Birliği alarm veriyor, bit salgını başladı, uyuz salgını başladı. Bunlar kişisel hijyen problemlerine işaret eden önemli tehlikeler. Adıyaman’ın sağlığı tehlikede. Adıyaman’ı göçük altında bıraktılar, yalnız bıraktılar. Şimdi hayatta kalanların da sağlığı salgın hastalıklarla tehlikede” ifadelerini kullandı.

“BİR AN ÖNCE DEVLETİN ELİNİ UZATMASI LAZIM”

Özgür Özel, Adıyamanlı yurttaşların kendisine devlet tarafından yalnız bırakıldıkları yönünde sitemlerini ilettiğini aktardı.

Özel, “Bir an önce ama bir an önce artık devletin bir şekilde Adıyaman’a elini uzatması lazım. Ben Adıyaman sokaklarında ‘Biz unutulduk, biz bırakıldık’ devlete yapılan sitemlerini üzerime alsam suratlarına bakamam, üzerime almasam milletvekili sorumluluğu içinde davranmış olamam. Bir gerçeği söylemek lazım, devlet yok, devlet yalnız bıraktı, devlet çaresiz bıraktı” şeklinde konuştu.

AKP yönetimi Adıyaman’da kurtarma çalışmalarını sonlandırıyor